Yanan ormanın her karışı tohumlarla buluştu, fidanlar dikildi 

Yanan ormanın her karışı tohumlarla buluştu, fidanlar dikildi 

Kozan'da 23 Ağustos 2020 yılında çıkan orman yangınında yanan alana Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte kızılçam tohumu saçtı.

Kuyubeli, Karahamzalı ve 8 mahallenin zarar gördüğü orman yangında ormanın her karış toprağı yeniden yeşillendirilmek üzere tohumlar toprakla buluştu. Adana Valisi Süleyman Elban’ın katılımı ile Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Orman Haftası kapsamında Karahamzalı Mahallesindeki yanan alanları yeniden yeşillendirmek üzere yaklaşık 100 kilogram kızılçam tohumunu ormana saçtılar. 
Etkinliğe Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti Adana Milletvekili Temer Dağlı,  Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan sivil toplum kuruluş temsilcileri, Oda temsilcileri, öğrenciler,  Kozan  Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş ve çok sayıda davetli katıldı. 
Ocak ayından bu yana yanan alanlara 7 bin 650 kilogram tohum ekimi yapıldığı belirtilirken bugünde 100 kilogram kızılçam tohumu ve yüzlerce çam fidanı toprakla buluştu. 
23 Ağustos 2020’de çıkan yangında 2 bin 675 hektar alanın zarar gördüğü alanda ormanlık alanın yeniden yeşertilmesi için tüm çalışmaların tamamlandığı son alanda tohum ekimi ile Ormanın yeniden eski günlere kavuşması için orman bakımı yapılacak. Etkinliğe katılan Adana Valisi Süleyman Elban yangın alanında öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanırken tohum ekimi için önlüğünü giyerek protokol üyeleri ve ormancılarla birlikte ormana tohum saçtı ardından kızılçam fidanı dikerek can suyu verdi. 
Adana Valisi Süleyman Elban ağaç dikimi sonrası yaptığı açıklamada “ 23 Ağustos 2020 tarihinde bölgemizde büyük bir orman yangını oldu. 8 köyümüz etkilendi ve 4 gün süren çalışma ile yangın söndürülmüştü. O zaman gerek Bakanımız ve gerekse bizler yanan alanın tamamının temizlik  bakımı yapılıp ağaçlandırılacağını söylemiştik. Bu yanan alanın tamamının bakımı orman teşkilatı tarafından bakımı yapıldı.  Bu yanan alanın yaklaşık yüzde 70’ine kozalak tohumu atılarak ağaçlandırılması planlanıyor ve onunda tamamı bitirilmek üzere. Ay sonunda tamamlanmış olur. Kalan yüzde 30’luk alanda fidan dikimi ile tamamlanacak. Geçen yaz yanan sahalarımız bu yıl Kasım ayı itibari ile ağaçlandırılmamış alan kalmayacak. Bizde kalan alanlarda tohum serpmeye geldik. Ağaçlarımız tutar eski günlerdeki gibi orman vasfına gelir. Bu bölgedeki vatandaşlarımız çok bilinçliler burada vatandaşlarımız evlatlarını kaybetmiş gibiydi. O zaman rüzgarla çok hızlı yayıldı ilimizde kötü bir afet oldu. İnşallah ne bölgemizde nede ülkemizde böyle bir yangınla karşılaşmayız” dedi. 
Vali Elban tohum ekimin ardından öğrencilere çam, ceviz, badem fidanı dağıtırken yangında etkilenen cami inşaatında da incelemelerde bulundu muhtarların taleplerini dinledi. Vali Elban köy kadınları ile bir araya gelerek el emeği yaptıkları sıkma ikramını da kabul ederek vatandaşların taleplerini de dinledi.