Anahtar Kelimeler: Yangın Yerini Sardı

Yangın Yerini Kor Sardı

Yangın Yerini Kor Sardı

Aladağ da çıkan yurt yangının ardından adli işlemlerde sona gelinirken, bir öğrencinin verdiği ifade yurtta hiçbir tedbirin alınmadığını ortaya koydu. Gözaltına alınan 14 kişiden 4 tutuklandı. 7´si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 3 kişide ser

 K.Ekspres: Aladağ İlçesi´nde bulunan özel bir yurtta çıkan yangın sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi ise yaralanmıştı. Bu acı olayın ardından yurtta çıkan yangınla alakalı olarak başlatılan soruşturma kapsamında  gözaltına alınan toplam 14 kişiden 7´si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, aralarında yurt müdürünün ve dernek başkanının da bulunduğu toplam 4 kişide tutuklanarak Kozan M Tipi Kapalı Cezaevine konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 3 kişi ise serbest bırakıldı./resimler/2016-12/9/1211048105221.jpg

2 ayrı bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu

Yurtta çıkan yangının ardından soruşturma başlatan Aladağ Savcılığı tarafından yangının çıkış nedeni ile alakalı olarak 2 farklı bilirkişi heyetinin farklı zamanlarda yangının çıktığı yurtta inceleme yaptırdığı ortaya çıkarken, bilirkişilerin hazırladığı ön raporda yangının elektrik kontağından çıkmış olabilme ihtimalinin yüksek olduğu iddia edildi./resimler/2016-12/9/1212135450262.jpg

Yangın merdiveni kilitli idi

Yurtta iki yıldır kalan Sinanpaşa YİBO 6´ncı sınıf öğrencisi N.Y., savcılığa verdiği ifadesinde yangın merdiveninin kapı kolunun iki yıldır olmadığını söyledi: "Yurtta yangınla ilgili herhangi bir işaret ve levha yoktu. Ben daha önce yangın merdiveni kapılarını hiç kullanmadım. Yangın merdivenlerinden aşağıya hiç inmedim. Ancak yurdun ikinci katında bulunan yangın merdiveni kapısının kolu hem geçen sene hem de bu sene yoktu."

Kendilerine yangın tüpü kullanma konusunda bilgi verilmediğini belirten N.Y., "Ben yurtta kaldığım süre içerisinde yurdun elektrik sigortaları bir iki defa atmıştı. Yurtta kalan hocalar gidip sigortayı açmışlardı. Ben yurtta kaldığım süre içerisinde yurdu denetlemeye kimse gelmedi" diye konuştu.

´Yurtta daha önce üç kez elektrikler gitti´

Yangından kurtulan 13 yaşındaki N.S. ise hiç kimseden şikâyetçi olmadığını söylerken, yangın merdiveninin durumundan haberdar olmadığını, ancak daha önce yurtta elektriklerin üç kez gittiğini belirtti.

´Yerler çok sıcaktı´

Yurtta ilk kalmaya başladığında yangın merdiveninin kapılarını açmaya çalıştığını ama daha önce kilitli olduğunu belirterek, "Ancak bu kapılar yangından önce kilitliydi, yangın sırasında da zaten yangın merdiveni kapılarına hiç gitmedim. Öte yandan yangının olduğu gün ben etüt salonuna gitmeden önce 3´üncü kattaki yangın merdiveni kapısının yanına gittim. Biz kızlarla o gün oyun oynadığımız için kızlardan saklanmak amacıyla 3´üncü kattaki yangın merdiveninin kapısının yanına gittim. Kapının önünde rengini hatırlamadığım perde vardı. Ben kapıyı açmaya çalıştığımda kapının kilitli olduğunu gördüm" diye konuştu.

Yaralı çocukların ifadeleri evlerinde alınacak

Yangında yaralanan 24 öğrenciden 14´ü tedavi gördükleri çeşitli hastanelerden tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilirken, çeşitli hastanelerde toplam 10 öğrencinin tedavilerine devam edildiği de kaydedildi. Dosya ile ilgili olarak ifadesi alınacak olan öğrencilerin adliyeye çağrılmayacağı, soruşturma dosyasında görev alan 3 savcının öğrencilerin evlerine giderek, ifadelerine başvuracağı öğrenildi.