Anahtar Kelimeler: Yangın kontrol altına alındı

Yangın kontrol altına alındı

Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını soğutma çalışmalarının başladığını ifade etti.

Pazar günü öğle saatlerinde Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan orman yangını şiddetli poyrazın etkisi ile çevre köylere yayılmıştı. Bölgeye yüzlerce arazöz, yüzlerce işçi, helikopterler ve yangın söndürme uçakları gönderilmişti. Yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Yangının ikinci gününde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Meydana gelen yangında birçok evin yanarak kül olduğu, onlarca küçük ve büyükbaş hayvanın yanarak telef olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını söyledi. Yöre halkına sabırlı bekleyişlerinden dolayı teşekkür eden Bakan Pakdemirli, yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak kasıtlı çıkarıldığı yönünde tahminlerinin olduğunu söyledi. Ayrıca, yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatılacağını ve sonucunun da kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, yanan alanın miktarı ile ilgili olarak kesin bir rakam vermedi. Alanın dörtte birinin parçalı olarak yandığını, sadece orman arazilerinin değil tarım arazilerinin de yangından zarar gördüğünü söyledi.

Ayrıca, baharla birlikte yapılacak çalışmaların ardından bölgede yeniden ekim çalışmalarının yapılacağını söyledi. Türkiye'de çıkan büyük orman yangınlarından biri olmadığının altını çizen Pakdemirli, yangın söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.