Yangın mağdurlarına 1 milyon TL’lik yardım dağıtıldı

Yangın mağdurlarına 1 milyon TL’lik yardım dağıtıldı

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve AK Parti Kozan ilçe Başkanlığı Kuyubeli’de çıkan yangın sonrası evleri yanan, hayvanları telef olarak büyük afet yaşayan bölgede yapılan çalışmaları inceledi.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve AK Parti Kozan ilçe başkanlığı Kuyubeli’de geçtiğimiz hafta çıkan yangın sonrası evleri yanan, hayvanları telef olarak büyük afet yaşayan bölgede yapılan çalışmaları inceledi. Milletvekili Doğru “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yangından etkilenen köylülerimize 1 milyon TL dağıtıldı. Vatandaşlarımızın zararı konusunda tespitler yapıldı, süreç işliyor” dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Kozan ilçesinde geçtiğimiz hafta 200 hektar kızılçam ormanın yandığı ve8 mahalle de yaklaşık 140 hanenin yangında tahrip olduğu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili ve beraberindeki heyet ile bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Adana Milletvekili Abdullah Doğru, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yangından etkilenen köylülerimize 1 milyon TL dağıtıldı. Vatandaşlarımızın zararı konusunda tespitler yapıldı,  süreç işliyor” diye konuştu.

Adana Milletvekili Abdullah Doğru vatandaşların taleplerini yerinde dinlerken “ Bölgemizde maalesef büyük bir afet yaşandı. Vatandaşlarımız alevlerden hatıralarını eşyalarını hayvanlarını bırakarak köylerini boşalttı. Yaşanan bu afet sonrası biliyordunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında talimatı ile vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için bölgemizde çalışma yapıldı. Bakanlarımız ve milletvekilleri olarak bölgede ki çalışmayı yakından takip ediyoruz. Kış öncesi yaraların sarılması için elimizden gelen ne varsa devletimizin tüm imkanları vatandaşlarımız için seferber edildi.  Umarız bir daha bu acılar bölgemizde yaşanmaz. Kozan’ımızın oksijen depoları yakıldı, binlerce canlının evi yakıldı, emekler hatıralar yakıldı. Soruşturma sürüyor. Bölge yeniden ağaçlandırılacak ve  daha yeşil bir Kozan olacak. Tüm halkımıza bir kez daha geçmiş olsun temennimizi sunuyoruz” diye konuştu.

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili devletin tüm imkanlarının vatandaşların mağdur olmaması için seferber edildiğinin altını çizerek “Devletimiz yangının ilk gününden bu yana tüm imkanları bölgemiz halkı mağdur edilmemesi için seferber etti. Orman emekçisi kardeşlerimiz, jandarmamız gece gündüz demeden bakanlarımız milletvekillerimiz ile birlikte sahada yer aldı. Cumhurbaşkanımızın bakanlarımızın ve adana milletvekillerimizin bölgede yaşanan afetin yaralarının sarılması için çalışmaları sürüyor. Allah Bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.