Tarih: 04.07.2024 17:12

YANGIN MAĞDURLARINA EVLERİ TESLİM EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Kozan'da 2020 ve 2021 yıllarında meydana gelen iki büyük yangında evleri yanarak tamamen kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılan evler 31 hak sahibi için kura ile teslim edildi.

Ancak, 29 kişiye evleri teslim edilirken, diğer iki kişinin evleri yapılacak çalışmaların ardından teslim edilecek.

 

2020 yılında Kuyubeli Mahallesi'nde başlayan ve birçok mahalleyi etkisi altına alan yangında çok sayıda ev, ahır ve hayvan yanarak telef olmuş, binlerce dönüm orman arazisi kül olmuştu. 2021 yılında ise Akdam ve Salmanlı Mahallesi'nden başlayan yangında da evler, ahırlar ve ormanlık alan yanarak kullanılmaz hale gelmiş, birçok vatandaş mağdur olmuş ve evsiz kalmıştı. 

 

Devlet tarafından yürütülen proje kapsamında Tavşantepe Mahallesi, 24 Kasım Evleri civarında iki bloktan oluşan 3+1 toplam 29 adet ev yapıldı. 31 kişi bu konutları hak etmişti, ancak TOKİ 29 dairenin yapılmasına karar verdi. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, noter yetkilileri ve AFAD yetkililerinin katılımıyla kura çekilişi yapıldı. Kura sonucu 29 kişiye evleri teslim edildi. Evleri teslim alamayan iki kişi için ise yetkililer çalışmalar başlatacaklarını ve TOKİ ile görüşmeler yapacaklarını belirttiler.

 

Kuradan isimleri çıkan vatandaşlar, hemen kendilerine çıkan evleri görmek için 24 Kasım Evleri civarında bulunan TOKİ konutlarına giderek evlerini görme fırsatı buldular. Evlerini teslim alan vatandaşlar, çok mutlu olduklarını ve yangında büyük zarar gördüklerini belirterek, Allah'tan devlete ve millete zeval vermemesini temenni ettiler. Yüzlerindeki mutluluk gözlerinden okunuyordu.

 

Evler, 2 yıl ödemesiz, 20 yıl vade ile ödenecek. Ödeme şeklinin nasıl olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Zamanın kuruna göre mi yoksa önceden yapılan anlaşmaya göre mi ödeme yapılacağı, hak sahipleri ile yapılacak birebir görüşmelerin ardından netlik kazanacak. Önümüzdeki günlerde anahtar teslimi yapılarak vatandaşlar evlerinde oturmaya başlayacaklar.

 

Kozan Kaymakamı, yaptığı açıklamada 2020 ve 2021 yıllarında Kozan'da iki büyük yangının meydana geldiğini ve bu yangınlarda vatandaşların evlerinin, ahırlarının ve hayvanlarının yandığını ifade ederek, devletin mağdur olan vatandaşlara Kozan merkezinde ev yaptığını belirtti. Kendisine ev çıkan vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Kaymakam, evlerin afetsiz günlerde kullanılmasını temenni etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —