Yangınla ilgili 14 kişi gözaltında

Yangınla ilgili 14 kişi gözaltında

Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt yangını ile alakalı olarak Kozan Cumhuriyet başsavcılığı yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

K.Ekspres-Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt yangını ile alakalı olarak Kozan Cumhuriyet başsavcılığı yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada yangınla ilgili 14 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Kozan Cumhuriyet başsavcılığının yayınladığı basın açıklaması şu şekilde; ? İlimiz Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan Özel Öğretim Kız Öğrenci Yurdu´nda çıkan ve 11´i öğrenci, 1´i eğitmen 12 kişinin ölümü, 24 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan yangınla ilgili olarak Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.

            Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cumhuriyet Savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerle birlikte yangının meydana geldiği öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulmuş, ayrıca Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmaları devam etmektedir.

Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdunda görevli yurt görevlileri ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği hususu; Kamuoyuna saygıyla duyurulur.? dedi.