Yankesiciller yakayı kozan`da ele verdi

Yankesiciller yakayı kozan`da ele verdi

ilçemizde bir bankadan para çeken bir vatandaşı takip ederek cebinden "yankesicilik" yapmak suretiyle para çaldığı iddia edilen zanlılar polis tarafından yakalandı.

ilçemizde bir bankadan para çeken bir vatandaşı takip ederek cebinden "yankesicilik" yapmak suretiyle para çaldığı iddia edilen zanlılar polis tarafından yakalandı.
elde edinilen bilgiye göre, Irmak Caddesinde ki özel bir bankadan 30 bin TL para çeken Yalçın Yüce Yardım, takip edildiğini anlayınca civarda ki bir GSM operatörü bayisine girdi. Eşinin cep telefonuna TL yüklettiği sırada içeri giren Fatih Tunç (29) adamın yanına yaklaşarak dikkatini dağıtmaya çalıştı. Arkasında içeri giren diğer zanlı Abdulhalim Tunç (30) Yardım’ın arkasına yaklaşarak sol cebindeki 10 bin TL’lik desteyi alarak işyerinden dışarı çıktı. Parasının çalındığını anlayan Yüce arkasında duran ve şüphelendiği Fatih Tunç’un dışarı çıkmasını engelledi. Polise haber veren Yüce işyerinin kapılarının kapatılmasını istedi.
Olay yerine gelen polislere durumu anlatan Yüce; “Bir bankadan 30 bin tl para çekerek pardesümün cebine koydum ve dışarı çıktım. Arkamdan iki kişi belirdi. Hal ve hareketlerinden şüphelendiğim kişilerin beni takip etmeyi bırakırlar düşüncesiyle az ilerde bulunan bir iş yerine girdim. Telefonuma TL yüklettiğim sırada arkamda duran bir kişi cebimdeki bir deste parayı alarak dışarı çıktığını fark ettim. Diğer şüpheliyi ise tutarak dışarı çıkmasını engelledim. Polisler geldiğinde karışıklıktan istifade eden ikinci şahsında kaçtığını fark ettik” dedi.
İşyerinde ki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin eşkâllerini tespit eden polis, yaptığı çalışmada iki şüpheliyi Kadirli Caddesinde Muhsin Tunç idaresinde ki 33 BBT 28 otomobil ile ilçeyi terk etmek üzereyken yakaladı. Araç sürücüsü il birlikte 3 kişinin üzerini arayan polis, 2 bin 700 TL para buldu.
Gözaltına alınan Fatih Tunç, Abdulhalim Tunç ve Muhsin Tunç emniyetteki sorgularını ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar Kozan cezaevine konuldu.
Abdulhalim Tunç’un 43 ayrı dosyadan arama kaydının olduğu ve kesinleşmiş 15 yıl hapis cezasının olduğu bildirildi.