Adana Valiliği'nin, İçişleri Bakanlığı’nın, Kimyasallardan Koruma Derneği'nin ve Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Geleceğimiz Uyuşturulmasın, Bilinçli Aile Mutlu Toplum” projesi kapsamında, Kozan'da seminer düzenlendi. Seminerin apar topar Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenmesi, seminere sadece ilçe Sosyal Hizmet Merkezi çalışanlarının katılması, sunumu gerçekleştiren Kimyasallardan Koruma Derneği Başkanı Cennet Çelik'in sunumu sadece yapmak için yapması, uzunca anlatılacak konuları kısa kısa keserek bir an önce semineri bitirmek istemesi hali, semineri verirken telefonla konuşup az da olsa semineri dinleyen kişilere saygısızlık yapması, seminerin 5 kişi tarafından verildiği ancak yağan yağmurdan dolayı semineri verecek kişilerin grip olmasından dolayı Kozan'a gelememeleri… gibi konular seminerin sadece yapılmak için yapıldığını ortaya koyuyor.
Son yıllarda uyuşturucu madde kullanımındaki artışlardan dolayı aileler büyük zararlar görüyorlar. Büyük bir öneme sahip uyuşturucu seminerinin sadece yapılmak için yapılması daha ayrı bir acı yarattı. İçerisinde Adana Valiliği'nin ve İçişleri Bakanlığının bulunduğu bir projenin bu şekilde aktarılması ne kadar doğru? Madem ki, böyle bir program organize edilecekti, daha önceden planlı bir şekilde hazırlık yapılarak daha büyük bir kesme hitap edilmesi gerekmiyor muydu? Bu şekilde yapılmak için yapılan bir seminer hiç kimseye fayda sağlamayacaktır.
Bu tür programlar daha organize bir şekilde yapılmalıdır. Uyuşturucu madde semineri çok önemlidir. Uyuşturucu konusu toplumca kanayan bir yara haline gelmiş bir konudur. Konunun detaylarıyla anlatılması ve daha çok aileye ve kişiye ulaşması çok önemlidir. Valilik ve İçişleri Bakanlığı yürütülen projenin ehemmiyetine uygun bir şekilde seminer programları gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde, verilen seminerler sadece yapılmak için yapılır. Fotoğrafları çekilir ve tutanaklar tutulur. Bu da hiç kimseye bir fayda sağlamaz.