Haberi Sesli Oku

Yaptırmayanlar için 176 bin TL ceza kapıda

Yaptırmayanlar için 176 bin TL ceza kapıda

Kozan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Kozan Marangoz ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, iş sağlığı ve güvenliği konusunda esnaflara önemli bir uyarıda bulundu.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun ertelenen düzenlemeleri 2025 yılı itibarıyla yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında, yanında en az bir sigortalı çalışanı bulunan iş yerleri için iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alma zorunluluğu getirildi. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere ise 176 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Başkan Öztürk, özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işletmelerin muhasebecileri aracılığıyla iş sağlığı hizmeti veren kurumlarla anlaşma yaparak süreci tamamlamalarının önemine dikkat çekti. Esnafların mağduriyet yaşamaması adına oda muhasebesinden de destek alabileceklerini belirtti.

Yetkililer, işverenlerin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için en kısa sürede gerekli düzenlemeleri yapmalarını tavsiye etti.



Anahtar Kelimeler: Yaptırmayanlar kapıda