Anahtar Kelimeler: Yardım Haberi Çıktı

Yardım Haberi Fos Çıktı

Yardım Haberi Fos Çıktı

Övgü ile bahsedilen, öğretmenin hiçbir yere yardım yapmadığı ortaya çıktı. Haberi yayınlayan siteler güvenleri alt üst etti.

 

 

Geçtiğimiz haftalar içerisinde bazı haber siteleri tarafından gündeme getirilen yardımsever öğretmen haberi asılsız çıktı.

 

İlçemiz Kozan´a bağlı Kuyubeli Mahallesinde bulunan okulunun yıkılarak yerine tekrar yenisi yapılacağı, yapılacak olan okul inşaatında kullanılmak üzere Ezgi K. İsimli öğretmenin yüklü miktarda maddi destek verdiği konu edilmişti.

 

Haberi yayınlayan sitelerin birçoğu haberi her hangi bir bilgi veya belgeye dayandırılmadan yayınlaması kamuoyunu yanlış yönlendirilmelerine neden oldu.

 

Yayınlanan haber kaynağının ilk olarak ilçemizdeki bir haber sitesi olduğu iddia edilirken, haberin hızla yayılmasının ardından, harekete geçen gazetemiz ilginç sonuçlara ulaştı.

 

Haberde konu edilen, Kozan ilçesine 42 km uzaklıkta bulunan ve 1970 yılında yapılan Kuyubeli İlkokulu 2 dönemden bu yana yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı için eğitim ve öğretim verilmiyordu. Haberde konu edilen, Kuyubeli´ne yeni okul binasının yapılacağı bilgisi kesinlikle yanlıştır. Bu mahallede okul en son 4 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tadilat ve tamirat edilmiş.

 

Öte yandan haberde büyük miktarda bağış yaptığını iddia eden, Matematik Öğretmeni Ezgi K. Milli Eğitim Bakanlığına bağışladığı her hangi bir paranın veya gayrimenkulün olmadığı anlaşıldı.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer böyle bir girişimin bulunulmadığını kesin bir dille yalanlarken, haber yapan siteleri niteliksiz olarak değerlendirdiler. Konu ile ilgili görüştüğümüz Ezgi K. ise yardım yaptığını iddia ederek, yapılacak okula da anne ve babasının isminin verileceği iddialarını ortaya atmış idi. Gerçekleştirdiğimiz araştırmaların sonucunda habere konu olan  Ezgi K. nin Mardin İlinde Matematik Öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. Haberde konu edilen bağışın ise hiçbir halükarda gerçekleşmediği öğrenildi.

 

Haberi yayınlayan birçok site haberin detaylarına inmeyerek, kopyala yapıştır yolunu seçtiklerinden dolayı rezil oldukları da anlaşıldı.

 

Konunun muhatabı Ezgi K. ile görüşme taleplerimiz oyalama yolu seçilerek, sonuçsuz kalırken, haberi yayınlayan sitelerin yöneticilerinin araştırmadan haber yapmaları birçok haber sitelerinin güvensizliğini göz önüne döktü.