Anahtar Kelimeler: Yardım kamyonu Kozan’ çıktı

Yardım kamyonu Kozan’dan yola çıktı

Yardım kamyonu Kozan’dan yola çıktı

Kozanlı vatandaşların depremzedeler için bağışladığı yardım kamyonu Kozan protokolü tarafından depremzedelere ulaşması için gönderildi.

Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi, Kozan Kent Konseyi ve Kozan Kızılay Şubesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen yardım kampanyası sonucu depremzedeler için battaniye, çocuk bezi, elektrikli soba, gıda maddeleri ve onlarca ihtiyaç malzemesi toplandı. Vatandaşların yardımları ile toplanan ürünler Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve protokol mensuplarının katılımı ile depremzedelere gönderildi.

Düzenlenen programda Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Malumunuz olduğu üzere Cuma günü Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme müteakip Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi, Kent Konseyi ve Kızılay Kozan Şubesi olarak her zamanki örnek davranışımızı göstererek bir bütün olarak bir araya geldik. Elazığ ile görüşerek nelere ihtiyacın olduğuna karar verdik. Vatandaşlarımızın yardımlarını önce Adana Kızılay'a ulaştıracağız. Oradan da bir aksilik olmazsa deprem bölgesine ulaşacak. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu yardım kampanyasını organize edenlere ve cefakar vefakar Kozanlılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan ise; “Elazığ depremini yaşadık. Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kozanlılar gönlünü verdi. Kozanlılar yardım elini uzattı. Türk milleti gerçekten depremzedelere yardım eli uzatıyor Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Organizasyon içerisinde bulunan Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bizden ısıtıcı ve battaniye yardımı istenmişti Biz de bu doğrultuda yardım kampanyasını yürüttük. Vatandaşlarımız battaniye ve ısıtıcının yanında gerçekten çok duyarlı davranarak ihtiyaç olabilecek bütün ürünleri bize ulaştırdılar. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hoşkadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yılmaz, depremden etkilenen vatandaşlar için dua ettikten sonra toplanan yardım malzemeleri okunan dualarla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.