Anahtar Kelimeler: Yasaklar kalktı esnaf bayram havasında

Yasaklar kalktı, esnaf bayram havasında

Yasaklar kalktı, esnaf bayram havasında

Yaklaşık 1 yılın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme sürecinin başlatıldığını açıkladı. Özellikle lokantacı esnafı yapılan açıklamanın ardından adeta bayram havasına girdi.

Türkiye'de 2020 yılının Mart ayının başlarında görülen koronavirüs vakası ile birlikte insanların yaşamları kısıtlanmış, hastalığın yayılmasını önlemek amacı ile ilgili bakanlıklar tedbirler almıştı. Alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim lokantacı esnafı oldu. Erdoğan'ın Pazartesi günü akşam yeni normalleşme programını açıklaması ile birlikte Kozan'daki müşteri kabul edemeyen lokantacı esnafı adeta bayram havasına girdi. Sabah 07.00 itibariyle dükkanlarını açan esnaflar mangallarını yaktılar.

Pandemi tedbirleri kapsamında ilk müşterilerini ağırladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etmeyi unutmadılar. Yaklaşık 1 yıldır kara kara düşünen esnafın yüzü aylar sonra gülmüş oldu.

Kozan'da yıllardır esnaflık yapan Mehmet Bağrıyanık, gece açıklamanın ardından telefonlar gelmeye başladığını ifade ederek; "Bugün yasakların kalktığı ilk gün. Gece açıklandıktan sonra arayıp rezerve yaptırdılar. Halkımız ciğeri kebabı seviyor. 1 yıldır zor günler geçirdik. Olması gerektiği gibi yasaklara uyduk ve şu an işyerimizi maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde açtık. İlgi çok yoğun ve bundan çok mutluyuz” dedi.

1981 yılından bu yana Kozan'da işletmeci olduklarını kaydeden Gökçen Bağrıyanık ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek; "Çok mutluyuz. Beklediğimiz bir şeydi. Zor günler yaşadık. Bize bu bayram havasında bir gün yaşattıkları için herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Şirdanda da yoğun ilgi olduğunu kaydeden işletmeci Murat Mercan ise, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerinin açılmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek; "Artık görev bize düştü. Yasakların geri gelmemesi bizim elimizde. Kurallara uyansak, hepimizin elemanlarımızın yüzü gülüyor. Kozan'ın tarihi dokusunda lezzetlerimizi sunabileceğimiz her şey bulunuyor. Maske, mesafe, temizlik çerçevesinde hizmet vereceğiz. Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyoruz" dedi.