Yaşlı kadına belediye sahip çıktı

Yaşlı kadına belediye sahip çıktı

Kozan Belediyesi, yardıma muhtaç ailelere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sağlıksız şartlarda eski bir binada yalnız başına yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki kadına belediye sahip çıktı.

İlçeye bağlı Çanaklı Mahallesi Güneri Caddesinde eski bir evin zemin katında sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren 70 yaşında ki Ardı Kaya isimli yaşlı kadını, Kozan Belediyesi Hayır Çarşısı personelleri ziyaret etti. Yaşlı kadının oturduğu eve giden görevliler gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Soğuk kış gününde yakacak odunu olmadığı için battaniye ile ısınmaya çalışan yaşlı kadına Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile ilk etapta gıda ve kıyafet yardımı yapıldığı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren Hayır Çarşısı’ndan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, zor şartlar içerisinde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının temel ihtiyaçlarının Hayır Çarşısı personelleri tarafından tespit edilerek ihtiyaçlarının giderildiğini, sıcak yemek ve ekmek ihtiyacının ise Belediye Aşevi tarafından karşılanmaya başlandığı ifade etti.

Çocukları ve akrabalarından bir destek görmeden çevredeki esnaf ve vatandaşların yardımı ile hayatını sürdürmeye çalıştığını belirten Kaya, aldığı 65 yaş maaşı ile kirasını karşıladığını söyledi. Yaşlı kadın, kendisine yardım eli uzatan belediye ekiplerine teşekkür etti.