?Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz?

?Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz?

Kozan´da, ?Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz? sloganıyla 10 ayrı noktada ?Yaya Geçidi Nöbeti? farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ?Yaya Öncelikli Trafik Yılı? olarak ilan edilmiş, bunun devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla, başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları, hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde ?Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz? sloganıyla Kozan´da 2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13.00´da 10 ayrı noktada ?Yaya Geçidi Nöbeti? farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Kozan Mal Müdürü Ramazan Kara, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı.

Protokolün katıldığı etkinlikte, Kaymakam Şafak Gürçam ve beraberindekiler yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerek sürücülerin yayalara öncelik verip vermediğini test ettiler. Kaymakam, Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü sürücülere konu hakkında hazırlanan broşürleri vererek bilgilendirme yaptı. Sürücülere yaya geçitlerinde, önceliğin yayalarda olduğu bu kurala mutlak surette uyulması gerektiği bildirildi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, düzenlenen farkındalık etkinliğinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaymakam Şafak Gürçam, 2019 yılının ?Yaya Öncelikli Trafik Yılı? ilan edildiğini belirterek, bu projenin devamında ?Yaya Güvenliğinin Nöbetçiyiz? projesinin hayata geçirildiğini ifade etti. Şafak Gürçam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

?Düzenlenen projelerin bazı aşamaları bulunuyor. Yayalar yaya geçidine adım attığında sürücülerin durması gerekiyor. Biz de bunu burada test ettik. Yaptığımız testte sürücüler, yaya geçidine yaya çıktığında durdular. Bu konuda kendilerine hem teşekkür ettik, hem de bilgilendirmelerini yaptık. Kozan´da 10 ayrı noktada bu etkinlik yürütüldü. Tüm Türkiye´de aynı anda saat 13.00´da bu farkındalık etkinliği yapıldı. Hem yaya, hem de sürücüyüz. Kurallara uyar isek, hepimiz için en iyisi olur. Ben bu anlamda bütün sürücülerimizi özellikle yaya geçitleri konusunda uyarıyorum? diye konuştu.

Düzenlenen etkinlik sonunda KaymakamA Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensupları öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

/resimler/2019-10/2/1430193134630.jpg/resimler/2019-10/2/1430381103701.jpg