YAYLA CAMİSİNDE ELEKTRİK KRİZİ

YAYLA CAMİSİNDE ELEKTRİK KRİZİ

Kozan´a bağlı Marankeçili Mahallesi Görbiyes yaylalık bölgesinde bulunan caminin elektriğinin kesilmesi tepkilere neden oldu.

Kozan´a bağlı Marankeçili Mahallesi Görbiyes yaylalık bölgesinde, 1998 yılında yapılan, 50 kişilik camide yaklaşık 1 aydan bu yana elektrik bulunmuyor. Elektrik, kaçak olduğu gerekçesiyle ekipler tarafından kesilerek mühürlendi.

1 aydan bu yana elektrik yok

Vatandaşların destekleri ile yapılan, parayla tutulan imamın bulunduğu camide yaklaşık 1 aydan bu yana elektrik bulunmuyor. Bunun sebebinin ise, camide kullanılan elektriğin kaçak olduğu iddiası. Görbiyes Cami´nin elektriğinin kesik olması kafalarda çeşitli soru işaretleri bırakıyor. Vatandaşlar; ?Elektrik kaçaksa bugüne kadar neden işlem yapılmadı?? diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Geçici imam bulunuyor

Yaklaşık 2 yıl önce İŞKUR vasıtası ile Görbeyaz Camii´ne imam bulunuyordu. İŞKUR´da suresi dolan imamdan sonra, vatandaşlar cuma namazı ve teravih namazı kılabilmek için imam aramaya başladılar. Sadece cumadan cumaya köylülerin bulduğu imamla cuma namazı kılınabiliyor. Diğer vakitlerde ise camide İmam bulunmuyor.

İşlek bir cami

Kozan-Mansurlu-Develi yol güzergahında bulunan bu cami, yoldan geçen vatandaşların namaz kılmak istediği bir yer olması sebebiyle de önemli bir konuma sahip. Özellikle, akşam saatlerinde camide namaz kılmak isteyen vatandaşlar elektrikler kesik olunca büyük şaşkınlığa uğruyorlar. Köylülere:?Neden kesildi? Fatura yüzünden kesildiyse parasını biz verelim? diyerek telkinlerde bulunuyorlar. Ancak, gerçeği öğrendikleri zaman da tepkilerini ortaya koyuyorlar.

?Ezanımız susmasın?

Cumadan cumaya namaz kılınan camide merkezi sistemle ezan okunuyordu. Ancak elektrikler kesildikten sonra merkezi sistemden okunan ezan da okunmaz oldu. Köylüler : ?Ezanımız susmasın. Buna bir an önce çözüm bulunsun? diyerek yetkililere seslendiler.

Elektrik Orman İşletmesi´nin üzerindeydi

1998 yılında yapıldıktan sonra ibadete açılan caminin elektrik masrafları iddialara göre, bugüne kadar Orman İşletmesi tarafından gideriliyordu. Elektrik dağıtım şirketi özellleştikten sonra Orman İşletmesi´de elektrik masrafını ödemedi. Bundan dolayı da köylüler elektriği olmayan camide ibadet yapmaya başladılar.

Kozan Müftülüğü olaya el attı

Köylüler, yaklaşık 1 aydan bu yana elektriği kesik olan caminin durumunu yetkili kurumlara bildirdiler. Kozan Müftülüğü´nden alınan bilgiye göre; caminin elektrik ruhsatının alınması için gerekli alt yapı çalışmalarının yapıldığı, caminin müftülüğe bağlı bir ibadethane olduğu ve elektrik sorunununda yaklaşık 10 gün içerisinde çözüleceği bildirildi. Görbiyes yöresi sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü çalışmanın da yapıldığı kaydedildi.

/resimler/2019-7/29/1438419047353.jpg