?YENİ KAPI RUHU VE MENFAAT SEVDALILARI?

?YENİ KAPI RUHU VE MENFAAT SEVDALILARI?

Kozan Türk Eğitim Sen 2016?2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılının sona ermesi ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Türk Eğitim Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI:

?Bu dönemde mensubu bulunduğumuz necip Türk Milletinin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğe her türlü desteği verdik, ülkemiz ve Milletimiz için vermeye de devam edeceğiz.

 

            Ancak, 15 Temmuz öncesinde kalmış menfaat sevdalılarıyla, kul hakkı yiyenlerle ve siyasi görüş ve sendikacılığı ön planda tutanlarla milli birlik ve beraberlik sağlanamaz.

Kamu çalışanları üzerinde yetki, grup psikolojisi, küme ilişkileri yolu ve sistematik baskı devam etmektedir.

  • OHAL nedeniyle sıkı takibe alınan hastalık raporlarının iş yapamayacak kamu çalışanına bile verilmemesi,
  • Sendikal tercihlere üzerinde düşey ve yatay psikolojik taciz uygulaması,
  • Kozan Kent Konseyinin çalışmasıyla Kozan´da yapılmaya başlanan Açık öğretim (Üniversite) sınavlarında bazı okul çalışanlarının görevlendirilmesi diğerlerinin görevlendirilmemesi,
  • Genelgeye rağmen bir kısım kamu çalışanlarının cuma namazı gidememesi,
  • Okullarda birlik beraberlik sağlanamaması ve takım ruhu oluşturulamamasında ön plana çıkan sendikal ayrım,

Gibi konuları İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet KAPLAN´a ilettik. Müdürümüz problemlerle yakından ilgileneceğini bu problemlerin başarıyı da etkileyeceğini, kamuda verimliliğin artırılması birlik ve beraberliğin yanı sıra liyakatin de önemini vurguladı. Bunun içinde gerek resmi gerek sivil toplum kuruluşlarının dayanışma içinde olmasının önemine değindi. Ayrıca öğrenci, öğretmen ve velilere iyi tatil temennisinde bulundu.?

Türk Eğitim Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI:

?Kozan´da kamu kurumlarında üretilen hizmetin kalitesi ve hizmeti alan vatandaşların memnuniyeti, bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe katkı sağlayacaktır.

Bu da ancak menfaat sevdalısı değil memleket sevdalısıyla mümkün olur. Milli  birlik önce tabandan başlamalı, koltuk ve menfaat sevdalılarının bu beraberliğe verdiği zararlar yöneticilerce bir an önce önlenmelidir.

Öğrencilerimize ve bütün meslektaşlarıma bu yarıyıl tatilinin ve yeni yarıyılın hayırlara vesile olması dileklerimle?  ? dedi?