Anahtar Kelimeler: ADALET SARAYI HİZMETE AÇILDI

YENİ ADALET SARAYI HİZMETE AÇILDI

YENİ ADALET SARAYI HİZMETE AÇILDI

Kozan'da, Çevre Yolu üzerinde bulunan yaklaşık 25 dönümlük arazi üzerine temeli atılarak 2,5 yıl süren inşaatın ardından tamamlanan yeni adliye binasının açılışı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Adalet Sarayı önünde düzenlenen törende, ilk olarak Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Fırat, konuşmasında, "Yeni hizmet binamız yaklaşık yirmi beş bin metrekare büyüklüğünde olup, duruşma sistemi, yenilenmiş icra daireleri ve tüm bölümler binamızda mevcut olacaktır. Daha önce farklı binada ve adliye dışında hizmet veren birimlerimiz de bu binamızda hizmet vermeye başlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zembilci’de konuşmasında, yeni adliye binasının yapımında emeği geçen bölge milletvekillerine, bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti ve binanın Kozan'a ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, "Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İcra Müdürlüğü burada yer alacak. 13 tane duruşma salonu olacak. Bodrum artı zemin ve artı altı kat olacak. Yüz seksen dokuz araçlık otoparkıyla bu adalet sarayımız, Kozanlı hemşehrilerimizin adalete erişimini kolaylaştıracak, daha etkin, daha hızlı hizmet almalarını sağlayacak." dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından yeni adliye binası için kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesimi öncesinde Adana İl Müftüsü tarafından dua edildi ve sonrasında Adalet Bakanı Tunç, yanında bulunan protokol mensuplarıyla birlikte yeni adliye binasında gezerek ilgililerden bilgi aldı.