Yeni adliye binası kısa zaman içerisinde yapılacak

Yeni adliye binası kısa zaman içerisinde yapılacak

Uzun yıllardan bu yana beklenen yeni adliye binası yapımı için adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan’dan söz alındı.

 

 

Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ve Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan Ticaret Odası'nda Mustafa kandemir'i makamında ziyaret ettiler.

Bir dizi ziyaret için Adana'ya gelen ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman'ın cenazesine katılmak için Kozan’â gelen Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Adana Milletvekili Tamer Dağlı ile birlikte Kozan Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı’da hazır bulundu.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Kozan’ımız ile ilgili sorunları ve özellikle yeni adliye binasının yapımı hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Hem bakan yardımcımız, hem de vekilimiz bizlere yeni adliye bina yapımının en kısa zamanda başlayacağı müjdesini verdiler” ifadelerini kullandı.

Yeni adliye binası çevre yolu üzerinde yapılacak. Fizibilite ve zemin etüt çalışmaları geçtiğimiz yıllarda yapılmıştı. Ekonominin kötü gidişatı nedeniyle Türkiye çapında birçok hizmet askıya alınmıştı. Askıya alınan hizmetlerden biri de yeni adliye binası yapımı.

Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, sivrisinek ısırması sonucu batı nil enfeksiyonu kaparak tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muharrem Karaduman'ın cenazesine katılmak üzere Kozan'a geldi. Cenaze törenine katıldıktan sonra Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir'i oda binasında ziyaret eden Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, yeni adliye binasının en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

“Kısa Zaman” ne kadarlık bir zaman dilimini kapsıyor şimdilik bilinmiyor. Ancak, verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında Kozanlı vatandaşlar Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ve Adana Milletvekili Tamer Dağlı’ya güveniyor. 130 bin nüfusa sahip ilçe konumundaki Kozan'ın daha büyük ve daha iyi hizmet alabilir seviyeye getirilecek adliye binasına ihtiyacı olduğu herkes tarafından biliniyor. “En kısa zaman” inşallah en kısa zamanda gelir ve yeni adliye binasının yapım çalışmaları başlar.