Tarih: 05.08.2024 13:10

YENİ EVLER, YENİ UMUTLAR

Facebook Twitter Linked-in

2020 ve 2021 yıllarında Kozan'da çıkan büyük orman yangınlarında evleri yanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için, geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından yaptırılan evlerin kura çekilişi gerçekleştirilmişti. Kura çekilişinde hak sahibi olan vatandaşlara anahtarları teslim edildi. 

Kozan'da Kuyubeli Mahalle merkezli ve Salmanlı Mahallesi merkezli çıkan orman yangınlarında evlerini kaybeden vatandaşlar için devlet tarafından TOKİ aracılığı ile Tavşantepe Mahallesi'nde bulunan araziye 29 konuttan oluşan TOKİ binası yapıldı. Kimi vatandaşlara bulundukları yerde yerinde dönüşüm yapılırken, kimi vatandaşlara ise TOKİ binası için hak sahipliği verildi.

Geçtiğimiz günlerde Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekilişiyle hak sahiplerine verilecek binalar için kura çekilişi yapıldı. Kura çekilişi yapıldıktan sonra hak sahipleri için gerekli işlemler yürütüldü, borçlanmalar ve sözleşmeler imzalandı. Son olarak anahtar teslimi gerçekleştirildi ve 29 hak sahibine anahtarları teslim edildi. 

Vatandaşlar, bundan sonra en kısa süre içerisinde evlerine taşınarak TOKİ binalarında oturmaya başlayacaklar. TOKİ binalarının 3+1 odadan oluştuğunu ve güzel yapıldığını belirten vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Yangın ve afet gibi zor günler geçirdiklerini dile getiren vatandaşlar, devletin kendilerine sahip çıkmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Ancak, bazı vatandaşların tedirginliği de vardı. Bu tedirginlik, 2 yıl ödemesiz ve 18 yıl geri ödemeli yapılacak olan borçlanmada nasıl bir borçlanma tablosu ile karşı karşıya kalacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyordu. Vatandaşlar, bu konuda daha iyi bir şekilde aydınlatılmaları gerektiğini vurguladılar. Borçlanmadaki faizlerin enflasyon oranlarına göre mi, memura yapılan zamma göre mi yoksa sabit mi tutulacağı konusunda yetkili mercilerden açık ve net bir cevap beklediklerini ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —