Anahtar Kelimeler: Yerel Halk BAKKALINA SAHİP

Yerel Halk BAKKALINA SAHİP ÇIK!!!

Yerel Halk BAKKALINA SAHİP ÇIK!!!

Büyük marketlerin çoğalmasıyla birlikte mahalle aralarında bakkal işletmeciliği yapan esnaflar son zamanlarda kötü günler yaşamaya başladılar.

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Azgın; ?Bakkal esnafımız dertli. Yerel yönetimlerin bu soruna bir an önce el atması gerekiyor? diyerek bakkal esnafının ortak derdini dile getirdi.

Kozan İlçe merkezi ve kırsalda toplam 350 civarında bakkal esnafının olduğuna dikkat çeken Azgın, ?2 ayda 10 tane vatandaşımız bakkal açarken, 40 tanesi de kapatıyor. Durum her geçen gün kötüye gidiyor. Bakkal esnafımız borçlarını, Bağkur´unu, elektriğini, işyeri kirasını, aidatını ödeyemez duruma geldi? diyerek bakkal esnafına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

?BAKKALLAR MAHALLEMİZİN BEKÇİLERİDİR?

Mahalle aralarında 10 veya 20 metrekare alanlarda vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için her daim var olmuş bakkallar, aynı zamanda mahallenin bekçiliğini de üstleniyorlar. Başkan Mehmet Azgın, ?Bakkanlarımız mahallelerimizde adeta bir bekçi gibi çalışıyorlar. Yeri geldiğinde postacı, yeri geldiğinde de güvenilir bir el oluyorlar. Uzak bir yere gittiğimizde evimizin anahtarlarını gönül rahatlığı ile güvenerek bakkallarımıza veriyoruz. Bir adres soracağımız zaman da bakkallarımız uğrayacağınız ilk yerdir. Bakkallar mahallemizin bir bütünü durumunda. Onların kaybolması demek, bir kültürün bir geleneğin kapanması demek. Onlar dertli, biz dertliyiz. Derdimize derman olacak çözüm noktaları arıyoruz? dedi.

?350 bakkalımız var?

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Azgın, Kozan merkezinde 300, kırsal kesimlerde ise 50 bakkalın halihazırda faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. ?Bakkal esnafımız bizleri arayarak; ?Sayın Başkan, biz evimizi, ailemizi geçindirmek de zorluk çekiyoruz. Aidatlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz. Bizim yarınımız ne olacak? Bize desteklerinizi esirgemeyin. Bizi yalnız bırakmayın? diyerek feryat ediyorlar? dedi.

Bakkal esnafımızın bu feryadına sessiz kalmamak adına, bütün yerel yönetimleri duyarlılığa davet ediyoruz. Kozan ilçe merkezinde büyük marketlerin hızlı bir şekilde büyümesi, bakkal esnafını tükenme noktasına getiriyor. Hiçbir vatandaş bir markete giderek borç defterine yazdırıp hiçbir şey alamazken, bakkallar yeri geldiğinde 1 ay hatta daha fazla süre alacağını bekleyebiliyor. Bundan dolayı vatandaş olarak mahallelerimizin bir parçası olan bakkallarımıza sahip çıkalım. Bakkallar bizlerin kara gün dostudur. Onlara destek olarak onların var olmalarına sebep olmaya devam etmeliyiz. Onlar tükendiğinde vatandaşlarda büyük zorluk çekecektir. Kozan Bakkallar ve bayiler Odası Başkanı Mehmet Azgın´ında dediği gibi, mahallelerin bekçileri olan bakkallarımıza sonuna kadar sahip çıkmalıyız.