Anahtar Kelimeler: Yerin metre altında greve girdiler

Yerin 150 metre altında greve girdiler

Yerin 150 metre altında greve girdiler

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bir maden ocağında çalışan Fekeli, Saimbeylili, Tufanbeylili ve Kozanlı madenciler sendikalı oldukları için işten çıkartıldılar. Hiçbir haklarından da yararlanamadılar. Maden işçileri greve başladılar.

Çanakkale'ye bağlı Yenice ilçesinde özel bir maden ocağında yaklaşık 10 yıldır çalışan Kozanlı, Fekeli, Saimbeylili ve Tufanbeyli maden işçileri geçtiğimiz günlerde bir sendikaya kayıtlarını yaptırdılar. 3 aydır maaş alamadıkları gibi şirket yetkilileri işçilerin sendikalı olmalarından dolayı işlerine son verdiler. İşçilerin iddiasına göre, işten çıkarıldıktan sonra elde etmiş oldukları tazminat gibi hiçbir haktan yararlanamadıklarını  da sözlerine eklediler.

İşçiler; “Bizden yerim 150 metre altında canımız pahasına çalışıyoruz. Kimimiz 5 yıldır, kimimiz 10 yıldır çocuklarımızın ve ailemizin geçimini sağlayacak ekmek parasını kazanmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 37 arkadaşımızla birlikte sendikalı olduk. Bunu mazeret gösteren şirket yetkilileri bizlerin işine son verdiler. İşsiz kaldık. Ama işveren tarafından çıkarılmamıza rağmen hiçbir haktan da yararlanamıyoruz. Bizler hakkımızı alana kadar burada grevimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ve tüm yetkililerin bizim sesimizi duymalarını istiyoruz. Bizlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” dediler.

Memleketlerini ve isimlerini söyleyerek video çeken maden işçileri en kısa zaman içerisinde uzun yıllardan bu yana çalıştıkları maden ocağı şirketinin haklarını vermelerini bekliyorlar.

Yerin 150 metre altında çalışan maden işçileri Türk bayrağı açarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak idlip'te şehadet şerbetini içen Kahraman şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anmayı unutmadılar