Yıldız El Sanatları Satış Mağazası Açıldı

Yıldız  El Sanatları Satış Mağazası Açıldı

Mustafa Yıldız isimli vatandaş Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan’ın girişimleri ile Aşağı Çarşı Camii Kebir Caddesinde el yapımı hediyelik eşya atölyesi ve satış mağazası açtı.

Uzun yıllardan bu yana evinin bir odasında ağaç oyma yöntemi ile çeşitli figürler ve hediyelik eşyalar üreten Mustafa Yıldız isimli vatandaş Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan’ın girişimleri ile Aşağı Çarşı Camii Kebir Caddesinde el yapımı hediyelik eşya atölyesi ve satış mağazası açtı.

Yıldız hediyelik eşya atölyesi ve satış mağazası ismi ile bulunduğu bölgeye ve ilçe turizmine katkı sağlaması  beklenen işletmenin açılışını Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, İyi Parti İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı  ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan  Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan “ ilçe olarak yönümüzü turizme çevirmiş ilçeyiz. Bu yolda her gecen gün yeni bir şeylerin olması beni çok mutlu ediyor. Daha önceleri dezavantajlı bir cadde idi. Burası bugün festivallerin yapılan merkezi haline geldi. Ve gelmeye devam ediyor. 2 Haziran'da yapacağımız Lezzet ve Ciğer Festivalimiz bu cadde üzerinde düzenlenecek. Sadece yemek ile  değil tarihi, doğası, yöresel ürünleri ile Kozan bir tarih, kültür ve lezzet merkezi olacak. Bu anlamda şuanda açılışını gerçekleştireceğimiz işletmemizde büyük katkı sağlayacağından  hiçbir şüphem yok. Kendisini yıllar öncesinden tanırım. Hayırlı uğurlu oldun” dedi. Kozan Belediye Başkanı'nın  ardından  konuşan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam bu tip işletmelerin ilçeye kazandırılmasının büyük bir başarı olduğuna dikkat çekerek şu şekilde konuştu. “ Mustafa Bey ile yaklaşık 2 yıl önce tanıştım. Kendisi çok yetenekli bir zanaatkar ve  bu köydeki evinin bir odasında bu işi yapmaya çalışıyordu. Bizde kendisinin ilçe merkezinde bu işi yapması yönünde tavsiyelerde bulunduk. Kendiside bizlere inanarak bu işletmemizi ilçemize kazandırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Bol kazançlar diliyorum. Bu güne denk tüm kazancını ağaçlara yatırıyordu. Artık. Yarısını da eşine teslim edecek. Kendisi ile anlaştık” dedi.

Daha sonra konuşan işleme sahibi Mustafa Yıldız açılışına gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, ilçenin turizmine katkı koymak için mücadele edeciğini söyledi. Gerçekleşen konuşmaların ardından Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurahman Yılmaz bir dua okumasının  ardından açılışa katılanlar hep birlikte işletmenin açılış kurdelesini kestiler.

Aşağı Çarşı Hoşkadem ( büyük) Camii civarında bulunan işletme meraklılarını bekliyor.