Anahtar Kelimeler: Yılın meclisi gergin başladı

Yılın ilk meclisi gergin başladı

Yılın ilk meclisi gergin başladı

Kozan Belediyesi'nin 2023 yılı ilk meclis toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi.

 

2023 yılının ilk meclis toplantısı Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eski Sevgican Hastanesi yerinin konusu gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde hastane hakkı Kozan'dan alınarak başka bir şehre verilen ve sahipleri tarafından yerine ikamet yapılmak istenen hastane binası ile ilgili olarak MHP'li meclis üyesi Yusuf Eroğlu tarafından gündem maddesi verilmek istendi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, burayı ticarethaneye çevirmeyeceklerini sadece sağlık alanında veya turizm alanında kullanılması için izin vereceklerini aksine bir durum olması halinde konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Hali hazırda konuyu mahkemeye verdiklerini ifade eden Kazım Özgan ile Yusuf Eroğlu arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Belediye Başkanı Kazım Özgan mahkemeye verdiğine dair evrağı meclis üyelerine gösterdi.

Ocak ayı meclis toplantısında 14 madde görüşülerek gerekli komisyonlara havale edildi. Aynı zamanda denetim kurulu üyelerinin seçimleri de yapıldı. Buna göre; Adem Ataş, Atalay Özer, Soner Uzun, Yusuf Kaya ve Emrah Üçel isimleri denetim kurulu üyesi olarak belediyede görev yapacaklar.