Yılmaz; ? Engeller takılmak için değil aşılmak içindir?

Yılmaz; ? Engeller takılmak için değil aşılmak içindir?

2007 yılından buyana Kozan ve yöresine hizmet veren Özel Güzel Günler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, güçlü kadrosu ve eğitim aşkı ile 10 yıldan bu yana ?Engeller takılmak için değil aşılmak içindir? sloganı ile eğitim vermeye devam ediyor.

K.Ekspres- 2007 yılından buyana Kozan ve yöresine hizmet veren Özel Güzel Günler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, güçlü kadrosu ve eğitim aşkı ile 10 yıldan bu yana ?Engeller takılmak için değil aşılmak içindir? sloganı ile eğitim vermeye devam ediyor.

Bünyesinde toplam 210 öğrencisine zihinsel ve işitsel eğitim veren merkez, öğrencilerine sağladığı eğitim ve avantajlarla isminden sıkça söz ettiriyor. 11 öğretmen, 3 idareci toplam 20 personeli ile hizmet veren merkezde zihinsel engelli öğrencilerin hayatlarını kendi başlarına idam ettirebilmelerinin yanı sıra el becerilerini de geliştirme yönünde eğitimler verilmeye devam ederken, işitme engelli olan öğrencilerinde işitme engelleri ortadan kaldırılıyor. Veya en alt seviyelere çekiliyor.

Kuruluşlarının 10. yılında bir dizi açıklamalarda bulunan merkez Kurucu Müdürü Ali Yılmaz ? Engeller takılmak için değil aşılmak içindir? sloganı ile çıktığımız eğitim yolunda 10 yılı geride bıraktık. 10 yıldan buyana çok sayıda zihinsel engelli olan öğrencilerimize tam anlamı ile yaşam koçu olduk. Elbette alanında uzman öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin kendi hayatlarını kendi başlarına sağlamaları adına büyük emek ve gayret gösteriyorlar. Bunun yanında basamaklar şeklinde öğrencinin yemek yeme alışkanlığı, okuma ve yazma becerileri, tuvalet ihtiyaçları gibi eğitimleri öğrencilerimize kazandırma gayreti ve çabası içerisindeyiz.

Eğitimin sadece normal bir insan için olmadığını, bizleri ziyaret edenler çok iyi görme imkânı buluyorlar. Lakin özellikle toplumumuzun zihinsel engelli kişileri dışlamak yerine toplumun içerisine almaları bizlerin verdiği eğitimlerin çok ama çok üstündedir. Devletimizin engelli kişilere yönelik sağladığı imkânlar adeta muhteşem. Unutulmasın ki her insan bir engelli adayıdır. Bizlere bu imkânı verdiğinizden dolayı size ve ekibinize teşekkür ediyorum.? Dedi.

İlçemizde bulunan 3 rehabilitasyon merkezlerinden biri olan Özel Güzel Günler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler ve onların velileri de kendilerine ve öğrencilerine sağlanan imkanlardan ve eğitim kalitesinden söz ettiler.