Anahtar Kelimeler: Yılmaz Kulüp fırlattı attı

Yılmaz; ?Kulüp fırlattı attı?

Yılmaz; ?Kulüp fırlattı attı?

Kozanspor´un yenilenmesi ve yeni yapılanmaya gitmesi ile birlikte sadece futbol takımı olarak kalmasından sonra bünyesinde çalışan alt takımlar da ortada kalmış oldu. Onlardan biri olan bayan güreş takımı antrenörü Tuğba Yılmaz yapılan uygulamaya tepki gö

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ´da yapılan şampiyonada bayan güreş takımının Türkiye 5´i olması ve 3 sporcunun da derece yaparak Kozan´a dönmesi herkesin takdirini toplamıştı. Kozan Bayan Güreş Takımı Güreş Hocası Tuğba Yılmaz2da sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamasında, kulübün sadece futbol sporundan ibaret olduğunu, bütün engellere rağmen büyük başarılar elde ettiklerini belirtti.

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Kozanspor sadece futboldan ibarettir. Biz güreşi ata sporumuzu istemiyoruz? diyen Kozanspor yönetimine selamım olsun. Hatice Nur Sarı 58 kilogram da Türkiye şampiyonu, Cansu Özdemir 33 kilogramda Türkiye ikincisi, Rabia Ercan 54 kilogramda Türkiye üçüncüsü, 3 kişiyle katıldığımız şampiyonada Kozan takım halinde Türkiye beşincisi oldu. Güreş takımı kulüpten çıkartılıp hiçbir destek verilmedi. Bir tane malzeme temin edilmedi. 2 yıldır ve hala Cengiz Yeşiloğlu´nun yaptırdığı malzemeleri kullanıyoruz. Cengiz Bey; ?Bayan takımı kuruluyor, gariban çocuklar kendilerini kurtarsınlar? diyerek ellerinden tuttu. Siyaset değil, sporculara unutmayacakları bir insanlık yaptı. Kulüp ise fırlattı attı ve bu zamana kadar sporcularımızın elde ettiği başarılar gözardı edildi. Sizlere helal olsun. Bunca sıkıntıya rağmen sporcuların 3´de 3 yaparak %100 başarıyla cevap verdiler. Biz, bu işi yapacağız. Ata sporumuz güreşi siz bıraksanız da biz bırakmayacağız. Kızlarımla gurur duyuyorum. İnanıyorum ki, kürsüyü bırakmayacaksınız. Nasıl Kozan´ımızı temsil ettiyseniz ileride Türkiye´mizi temsil edeceksiniz inşallah? ifadelerini kullandı.

Bayan güreş takımı sporcuları 2018/2019 sezonunda Türkiye çapında düzenlenen birçok şampiyonada dereceler yaparak Kozan´ı gururlandırmışlardı. Antrenör Tuğba Yılmaz´ın istediği sporcularının ve kendisinin rahat bir şekilde antrenmanlarını sürdürebilmesi için gerekli malzemelerin sağlanması, şampiyonaya gidilecek yerlerdeki masrafların karşılanması ve özel ihtiyaçların karşılanması. Sporcuların fazla bir şey istemediği apaçık ortada. Bundan sonraki süreçte takıma sahip çıkılması adına belediyenin veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün ön ayak olması gerekiyor. Kozan gençlerinin spora yönlendirilmesi gerekiyor. Elleri bırakılarak, ?ne haliniz varsa görün? diyerek sporcu kazanılamaz. Bayan güreş takımını destekliyor, her daim yanlarında olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kızlar Kozan´ın gururudur.