Anahtar Kelimeler: CİĞERLERİMİZ YANDI

YİNE CİĞERLERİMİZ YANDI

YİNE CİĞERLERİMİZ YANDI

Kozan'a bağlı Köseli Mahallesi'nde gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kozan'a bağlı Köseli Mahallesi'nde gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, saat 03:35'te gelen ihbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 03:45'te müdahale edilmeye başlandı. 

Geniş Çaplı Müdahale

Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, 3 helikopter, 2 uçak, 50 arasöz ve su tankı, 5 iş makinesi ve 350 personel ile yangını kontrol altına almaya çalıştı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, sabaha karşı yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle tedbir amaçlı bazı evlerin boşaltıldığını açıkladı. Kaymakam Arslanköylü, "Gece saatlerinde başlayan bir yangın. Ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan da müdahale devam ediyor." dedi.

Valilikten Açıklama

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Köşger, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Rüzgarın hızını kaybetmesiyle havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangının kısa bir süre içinde tamamen kontrol altına alınmasını hedefliyoruz." dedi. Köşger, yangın nedeniyle 45 hektarlık alanın zarar gördüğünü, 15 hektar zirai alan ve 30 hektar ormanlık alanın etkilendiğini söyledi.

Yangının Etkileri

Yangın sırasında birçok ev zarar gördü. Evi yanan vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Evi yanan Bilal Öz (75), "Yangın yukarıdan çıktı, biz aşağı kaçtık. Evler yanmış. Müdahale edilmiş ancak yine de yanmış. Kader, iyi kötü bir ev yapmıştık. O da böyle oldu işte hayırlısı." dedi.

Yardım ve Destek

Türk Kızılayı, evi zarar gören vatandaşlara jeneratör vererek destek sağladı. Yangın bölgesinde bulunan vatandaşlar da hortumlarla yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, "Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangının kısa bir süre içinde tamamen kontrol altına alınmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşların Mücadelesi

Yangın sırasında yerleşim yerlerine ulaşan alevlerle mücadele eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. Zeytin bahçesi ve çardağı yanan Ahmet Öz, "Sabah 4'ten beri yangını söndürmek için mücadele ediyoruz. Benim zeytin bahçem vardı, çardağım vardı, yandı. Abim yangının ortasında kaldı. 2 saate çok hızlı bir şekilde yayıldı. Komşuların evleri yandı, onlara müdahale ettik. Yangın benim 30 dönüm zeytin bahçeme sıçradı dakikalar içinde yandı." dedi.

Yangın nedeniyle evi yanan Mehmet Öz ise, "Bir anda alevler çevreyi sardı." diye konuştu. Durdu Tokdemir de yangının hızla büyüdüğünü ve komşularının evlerini söndürmeye çalıştıklarını belirtti.