Anahtar Kelimeler: Yoksul öğrencilere kucak

Yoksul öğrencilere kucak açtı

Yoksul öğrencilere kucak açtı

Aladağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, uzaktan eğitim konusunda evinde internet ve bilgisayarı olmayan maddi durumu yetersiz olan öğrencilere ücretsiz bir şekilde imkan sunan internet kafe işletmecisini başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Mart ayından bu yana okullar covid-19 sebebiyle kapatılarak yüz yüze eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için EBA ve televizyon üzerinden dersler vermeye başladı. Özellikle, EBA üzerinden eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerinden maddi durumu yetersiz olanlar internet ve bu ağlara erişecek bilgisayar veya telefon olmadığı için zorluk yaşadılar. Bu durumu fark eden Aladağ’daki internet kafe işletmecisi İdris Altınöz öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden geri kalmaması için internet kafedeki interneti ve bilgisayarları maddi durumu yetersiz öğrencilerin hizmetine ücretsiz açtı. Kendi işyerinde alınan koronavirüs tedbirlerini harfiyen uygulayan İdris Altınöz’ün bu davranışı Kaymakam Gürkan Üçüncü’nün gözünden kaçmadı.

Hem maddi durumu yetersiz öğrencilere yaptığı yardım ile hem de koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyuduğu için İdris Altınöz’ü başarı belgesi ile ödüllendirilen Kaymakam Gürkan Üçüncü, bu tür esnaf sayılarının artması temennilerinde bulundu.

Öğrencilere eğitim ve öğretim faaliyetlerinde yardımcı olan internet kafe sahibi İdris Altınöz’de “Yapmam gereken ne varsa yaptım ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğim” diyerek maddi durumu yetersiz öğrencilere yardım etmeye devam edeceğini söyledi.