Anahtar Kelimeler: çilesi eriyor

Yol çilesi sona eriyor

Yol çilesi sona eriyor

Haftalardır vatandaşların korkulu rüyası haline gelen yolda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama çalışmaları başladı.

Turgut Özal Bulvarı dört yol kavşağından başlayarak tarihi köprüye kadar olan yolda asfaltlama çalışması için çalışmalar başlatılmıştı. Bu bölümün asfaltlanması için Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri Pazartesi günü itibariyle düğmeye bastı. ASKİ Bölge Müdürü Ataol Öztorun’da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile asfaltlama çalışmalarının başladığına dikkat çekti. Öztorun, yolun 20 yıldan bu yana yapılmadığını, sancılı bir süreç yaşandığını bu sürecin de sabır edilerek tamamlanacağını ifade etti.

Ataol Öztorun yaptığı açıklamada; "130 bin nüfuslu Kozan'ın umudu bizim umudumuzdur. TEDAŞ önünden başlayan yolun asfaltlamasına bugün başladık. Yol yapımı biraz sancılı geçiyor, kabul ediyorum. Ama 20 yıldır yapılmayan bir yolu 20 sene bozulmayacak kalitede yapmaya özen gösteriyoruz. Sizlerden de 20 gün sabır beklemek hakkımız diye düşünüyoruz. Az sabır, Zeydan Karalar önderliğinde Çukurova'nın göz bebeği olacak Kozan’ımız. Başka bir dünya, yaşanabilir bir Adana mümkün” ifadelerini kullandı.

Burada yol yapımı çalışmaları başladığı günden bu yana özellikle sürücüler bozulan yoldan dolayı tepkilerini dile getirdiler. Yol yapımının niye bu kadar uzadığını da merak eden vatandaşlar, yol yapım çalışmasının başlamasından dolayı da mutlu olduklarını ifade ettiler. Trafiğe kapatılan tarihi köprü ile göçyolu arasındaki yolun asfaltlama işlerinin hızlı bir şekilde yapılarak önümüzdeki günlerde bitirileceği ifade ediliyor. Aynı şekilde mezarlık yanında bulunan yolunda en kısa süre içerisinde asfaltlanarak sağlıklı bir şekilde trafiğe açılacağı ifade ediliyor.