Anahtar Kelimeler: Yollar kapandı araçlar yolda kaldı

Yollar kapandı, araçlar yolda kaldı

Yollar kapandı, araçlar yolda kaldı

Cumartesi akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde sele neden oldu.

Yağış nedeniyle Kozan, Feke ve Tapan bölgesinde sel meydana geldi. Oluşan selden dolayı yollar trafiğe kapanırken, ilçe merkezinde de birçok cadde ve ara sokak sel sularından olumsuz etkilendi. Araçlar yollarda kaldı.

Kozan Tapan yolu Mahyalar Mahallesi mevkiinde, Kozan Mansurlu yolu Ergenuşağı mevkii zarar gördü. 

Kozan - Mansurlu Yolu Akdam Mevkisi'nde gelen sel ile beraber taşlarda yola indi, trafik kapandı. 

Feke'nin Kısacıklı Köyü'nde de şiddetli yağış sonucu tüm yollar hasar aldı. Devam eden şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Akdam Köyü - Eseler Mahallesi'nde de yoğun yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Tufanpaşa Mahallesi Gazi Rahmi Enişte Sokak'ta ise ASKI ekipleri çalışma yapıp çukuru tam kapatmadığı ve şerit çekmediği için vatandaşlar mağdur oldu.

Aşırı yağış nedeniyle Şevkiye Mahallesi Remzi Oğuz Arık Bulvarı üzerindeki giderlerin tıkanması nedeniyle taşkınlar ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar mağdur oldu.

Çanaklı Mahallesi Çanaklı ana cadde yolu üzerinde ise elektrik için yapılan çalışmanın ardından asfalt yapılmayınca yağmurla yarım metre yarıklar oluştu. Vatandaşlar, arabayla düşse çıkamayacaklarını söylediler.

Edinilen bilgilere göre, sağanak yağıştan dolayı herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

Yağış nedeniyle bölgedeki birçok köyde de tarım arazileri zarar gördü.