Anahtar Kelimeler: KARARINI VERDİ

YSK KARARINI VERDİ

YSK KARARINI VERDİ

Kozan´da Cumhur İttifakı´nın adayı olarak girdiği seçimden birinci çıkan MHP´li Nihat Atlı´nın başkanlığı Saadet Partisi´nin itirazı üzerine düşürüldü. Kozan´da sandıkta ikinci parti olan Saadet Partisi ise başkanlığın kendi adayları Kazım Özgan´a verilme

Kozan´da Cumhur İttifakı´nın adayı olarak girdiği seçimden birinci çıkan MHP´li Nihat Atlı´nın başkanlığı Saadet Partisi´nin itirazı üzerine düşürüldü. Kozan´da sandıkta ikinci parti olan Saadet Partisi ise başkanlığın kendi adayları Kazım Özgan´a verilmesi için YSK´ya başvurdu.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimde Kozan´da Cumhur İttifakı´nın adayı olarak MHP´den belediye başkanı seçilen Nihat Atlı´nın başkanlığı, Saadet Partisi´nin itirazı üzerine düşürüldü.

Saadet Partisi Adana il yönetimi, Nihat Atlı´nın genel bilgi toplamasında (GBT) daha önce almış olduğu cezalar nedeni ile seçilmesine engel bulunduğu gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna başvurmuştu. Saadet Partililer Kozan İlçe Seçim Kurulu´nun ret kararı üzerine bu kez İl Seçim Kurulu´na başvurdu. Saadet Partisi´nin haklı olduğuna karar veren İl Seçim Kurulu, Atlı´nın başkanlığını düşürdü. İl Seçim Kurulu, meclis üyelerinden birinin başkan seçilmesine karar verdi.

Kozan´da sandıktan ikinci parti olarak çıkan Saadet Partisi ise başkanlığın kendi adayları Kazım Özgan´a verilmesini istiyordu. Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez: ??Kozan´da MHP adayı Nihat Atlı´nın 31 Mart seçim sürecinde 19 Şubat 2018 tarihine kadar teslim etmesi gereken adli sicil kaydını seçim kuruluna vermediği tespit edildi. Bunun üzerine Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı tarafından evrak eksikliği gerekçe gösterilerek itiraz hakkı kullanıldı. Kozan İlçe Seçim Kurulu´nun ret kararı sonrası olay İl Seçim Kurulu´na taşındı. İl Seçim Kurulu Saadet Partisi´nin itirazını haklı bularak MHP adayı Nihat Atlı´nın belediye başkanlığını düşürdü.  Kurul 5393 sayılı yasanın 45.maddesine göre yeni başkanın belediye meclisi tarafından seçilmesini karara bağladı. Fakat İl Seçim Kurulu´nun kararını dayandırdığı bu madde hâlihazırda görev yapan belediye başkanları için geçerlidir. Kozan´daki adayı seçilmiş değil; yani mazbatasını almamış? dedi.

Saadet Partisi´nin Yüksek Seçim Kurulu´na itiraz sonucu konu bugün YSK da görüşüldü. Elde edilen bilgilere göre; YSK´da 9/2 oyla Saadet Partisi´nin Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan´ın Kozan Belediye Başkanı olduğu belirlendi.

YSK´nın aldığı Kozan´da uzun süre konuşulacak.