Yükleme havuzu kapağı kırıldı : 1 ölü 3 yaralı

Yükleme havuzu kapağı kırıldı : 1 ölü 3 yaralı

Aladağ ilçesi sınırlarında bulunan Bereket Enerji´ye ait Göktaş-2 Barajı´nın yükleme havuzunun kapağı kırıldı. Çıkan taşkımda 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi hafif olarak yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Aladağ ilçesi sınırlarında bulunan hidroelektrik santralinin yükleme havuzundaki kapağın kırılması sonucu yaşanan taşkın da bir işçi hayatını kaybetti. 3 işçi hafif olarak yaralandı.

Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık helikopteri, ambulanslar, AFAD ekipleri ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Kapağın kırılarak taşkın olduğu esnada kapak önünde çalıştığı belirtilen 25 yaşındaki Sefer Aktaş hayatını kaybetti. Beraber çalıştığı arkadaşları Selçuk Çoklu, Serkan Demir ve İdris Özcan haklı olarak yaralandılar. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Peki, kapak neden kırıldı? Kapağın neden kırıldığı konusu, teknik heyetin çalışması sonucu ortaya çıkacak.

Olayın yaşanmasının hemen ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da Göktaş 2 Barajı´na giderek durum hakkında bilgi aldı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada; ?Maalesef bir işçimizi kaybettik. 3 işçimizde hafif olarak yaralı durumda. Olayın neden meydana geldiyse yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Şu an için herhangi bir olumsuzluk yok. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah´tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum? dedi.

Olayın meydana geldiği yerde jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerinde Savcı incelemesinin ardından hayatını kaybeden Sefer Aktaş Adana Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.

Sefer Aktaş´ın Feke nüfusuna kayıtlı olduğu, Kozan´da Çanaklı Mahallesi´nde ikamet ettiği, evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Jandarma´nın bir kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin hafif olarak yaralandığı olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

/resimler/2019-5/2/1602129305083.jpg