Yüksek Seçim Kurulu Ahmet Pazarcı'yı Haklı Buldu!

Yüksek Seçim Kurulu Ahmet Pazarcı

31 Mart yerel seçimlerinde Acarmantaş Mahallesi'nde muhtarlık seçimini Murat Gebenli kazanan adayın seçilebilirlik yeterliği tartışmasıyla karşı karşıya kaldı.

Seçimlerde ikinci olan Ahmet Pazarcı, Gebenli’nin mennu haklarından seçilemeyeceğini savunarak Kozan İlçe Seçim Kurulu'na ve Adana İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Her iki kuruldan da ret alan Pazarcı, son çare olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.
Yüksek Seçim Kurulu, Ahmet Pazarcı'nın itirazını yerinde bularak Murat Gebenli’nin seçilebilirlik yeterliğine sahip olmadığına karar verdi. Bu karar doğrultusunda muhtarlığın Ahmet Pazarcı'ya verilmesine onay çıktı.
Erciyes Medya, hem Murat Gebenli hem de Ahmet Pazarcı ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.
Murat Gebenli: 2006 yılında karıştığı bir kavgadan dolayı 10 ay, 3 ay ve 1 ay olmak üzere aynı dosyadan ayrı ayrı cezalar aldığını ve bu cezanın da ertelendiğini ifade eden Gebenli, 11 Aralık 2023 tarihinde 1. Asliye Ceza Mahkemesi ve 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne mennu haklarını almak için başvurduğunu söyledi. 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin başvurusunu kabul ederek mennu haklarını verdiğini, fakat 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin seçimlerden sonra mennu haklarını vermediğini dile getirdi. Gebenli, bu durumun halkın iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu savunarak hukuksal anlamda haklarını aramaya devam edeceğini söyledi. Gebenli ayrıca şu anda sabıka kaydının temiz olduğunu ve herhangi bir devam eden mahkemesinin olmadığını da sözlerine ekledi.
Ahmet Pazarcı: Kozan ve Adana İl Seçim Kurullarının başvuruyu reddettiğini, fakat Ankara'nın onayladığını ve mazbatasının hazırlandığını önümüzdeki günlerde mazbatasını alacağını ifade eden Pazarcı, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının haklılığını savundu.
Bu olay, Acımantaş Mahallesi'nde ve Kozan’da büyük yankı uyandırdı.