Yüksekokul Çevresindeki Makilik Alan Yandı

Yüksekokul Çevresindeki Makilik Alan Yandı

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu sorumluluk sahasında bulunan makilik alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Makilik alanda çıkan yangında henüz ne kadar alanın yandığı belirlenemez iken ekipler tarafından yang

K.Ekspres- Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu sorumluluk sahasında bulunan makilik alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Makilik alanda çıkan yangında henüz ne kadar alanın yandığı belirlenemez iken ekipler tarafından yangın kontrol altına alındı.

Yangın bazı evlerin ve Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu´nun çevresini sardı. Yangının evlere ve yüksekokul binasına sıçramaması için ekipler çalışmalarını sürdürürken, yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre Çanaklı Mahallesi Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu yerleşkesi sorumluluk alanı içerisinde kalan makilik alanda sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangına Kozan Orman İşletmesi Müdürlüğüne ait orman yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ettiler.

Henüz devam eden ve dört bir yandan ekiplerce kontrol altına alınan yangına müdahale devam ettiği kaydedildi.

Yangın alanında kısa bir açıklama yapan Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen; ?Söz konusu yangının çıktığı alan orman sayılmayan yerlerden tamamen üniversiteye tahsis edilmiş olan bir alan. Milli Emlak Müdürlüğünce. Bir de vatandaş ait özel mülkiyette olan yerler var, burada zeytinlikler var. Tamamen yangınımız şuan kontrol altında. 20 ekiple şuan yangına müdahale ettik. Şuan yanan alan ne kadar olduğu konusu ile ilgili tespitlerimiz devam ediyor. Yarın net bir rakam vereceğiz. Şuan tüm ekiplerimiz yangını dört bir yandan çevreledik. Ekiplerimiz şuan yangına müdahale etti ve şuan yangınımız kontrol altında. Bir tehlikeli durum şuan yok. Evlerde tahliye olmadı. Yangın alanına yakın evler vardı, evlere yangın sıçramadan yangını kontrol altına aldık? dedi.

Yangının çıktığı alana Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Çürük ve Üniversite yetkilileri yangın alanında yetkililerden bilgi aldılar.

Makilik alandaki yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

 /resimler/2017-9/25/2010437342069.jpg