ZABITA EKİPLERİ, MEVLİD KANDİLİ'NDE DİNE İSTİSMAR EDENLERİ TOPLADI

ZABITA EKİPLERİ, MEVLİD KANDİLİ

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mevlid Kandili nedeniyle ilçe genelinde dini duyguları istismar ederek satıcılık yapan kişileri topladı.

Ekipler, özellikle cami çevrelerinde ve ana caddelerde vatandaşlara kitap ve çeşitli dua kartları satıp yardım alabilmek için gezen şahısları toplayarak Zabıta müdürlüğüne götürdü.

Adana il merkezinden geldikleri belirlenen kişiler yapılan işlemlerin ardından şehir dışına çıkartıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yapan bu kişilere aldanılmaması gerektiğini bildirdi.

Vatandaşlardan yardım talebinde bulunan bu kişilere sadaka niyeti ile para verilmemesini isteyen Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Taş, Kozan genelinde bu tür çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Dini günlerde şehir dışından gelerek ilçede din istismarcılığı yapan kişilere karşı vatandaşları uyaran Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Taş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* "Kozan kabuğundan sıyrılmış şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Bu manzaralara fırsat ve izin vermemiz mümkün değil. Duygu sömürüsüne ve insanların iyi niyet, acıma ve özellikle yardım etme hislerinin istismar edilmesine izin vermeyelim. Bu yöntem ile dilencilik yapmanın 5326 sayılı Kabahatler Kanununca da yasaktır. Halkımızdan beklentimiz bu şahıslara yardım etmemeleri ve gördükleri yerde Kozan Belediyesi Zabıta müdürlüğünün 0322 515 1607 numaralı telefon hattına ihbarda bulunmaları. Şehrimizde bu kişilere fırsat vermeyelim."

Taş, vatandaşların bu tür durumlarda dikkatli olmalarını ve belediyenin ilgili birimlerine ihbarda bulunmalarını istedi.