Anahtar Kelimeler: Zafer Bayramı törenle kutlandı

Zafer Bayramı sade törenle kutlandı

Zafer Bayramı sade törenle  kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü Kozan'da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na Çelenk koyma Töreni ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kozan'da da sadece çelenk koyma töreni ile kutlandı. Korona virüsü salgını nedeni ile her yıl düzenlenen birçok etkinlik iptal edildi. Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Cumhuriyet Başsavcıvekili Yunus Emre Özdemir, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Düzenlenen anma programı Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı. Akabinde 1 dakikalık saygı duruşu İstiklal Marşı okundu.

“98. yıl dönümünü, İlk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türk ulusu emperyalist güçlerin İşgalci ordularını ana vatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur” diyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli jandarma Astsubay Çavuş Mertcan Bozan şu ifadelere yer verdi:

“Bu zafer, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sallanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurdumuza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. 19 Mayıs 1919'da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile İşgalci düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu zafere gelmişti. “Ya istiklal ya ölüm” ile başlayan bu muhabere de özgürlük abidesi milletimizi yok etmeye çalışan düşmanın dize getirilmesi zaferidir” ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü çelenk koyma töreni ile sonlandı.