Zakkumların görsel şöleni büyülüyor

Zakkumların görsel şöleni büyülüyor

Birçok il ve ilçenin milyonlarca para harcayarak yapmaya çalıştıkları görsel güzelliklere ilçemiz zakkumlar sayesinde bedavaya sahip.

Kozan’ın doğal gelinliği olarak adlandıran Zakkum çiçekleri bahar ayının gelmesi ile birlikte görsel şölen oluşturmaya başladı.

İlçenin doğusunda yer alan Sıra Dağlar Toroslar'ın eteklerinde görsel şölen oluşturan zakkum çiçekleri görenleri hayran bırakırken, zakkum çiçeklerinin çoğunluğunun bulunduğu Eskikabasakal Mahallesi Muhtarı Levent Kara ilçenin turizmine zakkum çiçeklerinin büyük katkı koyacağını ifade ederek yetkililerin ve turizimcilerin olağan rotalarlına Eskikabasakal Köyü'nde eklenmesini istedi.

Yeni evlenen çiftler başta olmak üzere fotoğrafçıların ve çok sayıda ilgilisinin ilgisini çeken zakkum çiçeklerine ulaşmak isteyenlerin en uygun ulaşım rotası Eskikabasakal Mahallesi üzerinden olduğuna dikkat çeken Mahalle Muhtarı Levent Kara bu doğal güzelliği görmek isteyen herkesi mahallemize davet ediyoruz dedi.

Kendiliğinden hiçbir ilaç ve bakım gerektirmeden yetişen Akdeniz iklimine uygun zakkum çiçekleri Türkiye’de bir çok belediyenin peysaj alanında kullandığı zakkum çiçekleri bilimsel olarak kabul edilmese de bir dönem kanser hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçların ham maddesi olduğu da iddia edilmişti.

İlçeye görsel şölen sunan zakkum çiçeklerinin doğal olarak mahallesinin sınırları içersinde yetiştiğini söyleyen Eskikabasakal Mahallesi Muhtarı Levent Kara “ zakkum çiçekleri her yıl olduğu gibi bu yılda rengarenk renkleri ile görsel şölen oluşturmaya devam ediliyor. Bu güzelliği ilçemiz ve çevre ilçelerimiz bildiği için yılın bu aylarında mahallemize gelerek bu güzelliği yaşıyorlar. Bilindiği üzere ilçemiz yönünü turizme çevirmiş bir ilçedir. İlçemizin tarihi başta olmak üzere tüm değerleri tanıtılıyor. Ve özel bir ilgi gösteriliyor. Lakin tanıtım açısından büyük bir öneme sahip zakkumlarımız gerektiği kadar tanıtılmıyor. İlçemizdeki yetkililerimizden isteğimiz zakkum çiçeklerinin de gezi rotalarına  alınmasını istiyoruz.

Mahallemiz, Kozan merkeze en kısa mesafe bulunan mahalle olma özeliğine sahiptir. 4 ay süre ile süren bu görsel şölenden herkesin faydalanmasını isterken mahallenin de tanıtılmasına katkı sağlamasını istiyorum” dedi.

 Bahar ayının gelmesi ile birlikte şehri saran narenciye kokularına görsel olarak eşlik eden zakkum çiçeklerinin tanıtılmasını  ilçe turizmi açısından önemsiyoruz.