Zararsız, ‘Bölgenin bal ormanlarına ihtiyacı var’

Zararsız, ‘Bölgenin bal ormanlarına ihtiyacı var’

Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız bölgeye yapılacak olan bal ormanları ile arıcılığın daha da gelişeceğini ve kaliteli bal alınacağını ifade etti.

Binboğa Bal  Kooperatifi’ni; Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer, Adana Şube Müdürü Şaban Güner, Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız, Adana bölgesinde en çok arıcı ailesinin Kozan'da yaşadığına dikkat çekti. Arıcı ailelerin büyük bir kısmının gezgin arıcı olduğuna altını çizen Emrah Zararsız, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Adana Bölgesi'ne yeni bal ormanları tesis edilmesi halinde arıcılığın bölgede bol miktarda ve kaliteli bal üretilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Arıcılığın daha da gelişmesi ve arıcıların daha iyi gelir elde etmesi için yeni bal ormanlarına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız, bal ormanları içerisinde; lavanta, akasya, harnup, kekik, biberiye vb. ürünlerin ekilmesi gerektiğini vurguladı.

Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Adana'dan Tufanbeyli’ye kadar olan orman alanındaki boş yerlerin ne kadar zenginleştirilirse veriminde o kadar artacağını dile getirdi.