Anahtar Kelimeler: Zeydan Karalar sınıfta kaldı

Zeydan Karalar sınıfta kaldı

Zeydan Karalar sınıfta kaldı

Yerel seçimlerde Adana için büyük umutlarla seçilen Zeydan Karalar maalesef geçen bir yılın ardından Kozan ve bölgesi için sınıfta kaldı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde "Adana gibi başkan" sloganı ile herkesin gönlünde taht kurmayı başaran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar maalesef o umutları, o beklentileri boşa çıkardı. Kozan her zaman olduğu gibi itillmişliği Zeydan Karalar döneminde de yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Geçen bir yıl içerisinde Kozan'a yapılan hizmetlere bakıldığında elle tutulur, gözle görülür bir hizmetin yapılmadığını herkes görebiliyor. Sadece yama yapılan yolların haricinde Kozan'a Adana Büyükşehir Belediyesi hiçbir katkı sunmadı.

 

Vatandaşın beklentisi boşa çıktı

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Kozan’ın kendisi için ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozanlı vatandaşları heyecanlandırmıştı. Çünkü, vaadedilen işler vatandaşa yönelikti.. Kozan için yapılacak olan büyük park, pazar yerinin değişimi, arıtma tesisi sorunu vb. daha birçok konuda sözler verilmişti. O sözlerin hiçbirinin yerine gelmediğini görüyoruz. Vatandaş hayal kırıklığı yaşarken, bundan sonra da Kozan için yapılacak bir şeyin olmadığını da görebiliyorlar. Beklentiler yerine gelmeyince vatandaşın gözünde Zeydan Karalar sınıfta kaldı.

Son günlerde Türkiye gündeminden düşmüyor

Corona virüsü olaylarının çıktığı günden bu yana Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Sahra hastanesi polemiği, 5 kuruşa ekmek dağıtma polemiği bunların başında gelen konular arasında. Adana için corona virüsü tedbirlerinde büyük çalışmalar yaptığını söyleyen Zeydan Karalar, Kozan için ne yaptı? Sadece kaldırım ve yolların ilaçlanması haricinde Adana Büyükşehir Belediyesi'nin corona virüsü tedbirleri kapsamında Kozan'a kazandırdığı neler var? Seçimden önce Kozan’ı ve Kozanlıyı sevdiğini söyleyen Zeydan Karalar, yapmadığı hizmetlerle Kozanlıyı ve Kozan’ı sevmediğini ortaya koymuş oldu.

Vatandaş dertli, vatandaş umutsuz…

Sandığa gittiklerinde Kozan’ın gelişmesi ve geliştirilmesi için Zeydan Karalar'ın umut olduğunu düşünerek oy verdiklerini söyleyen Kozanlı vatandaşlar, Zeydan Karalar’dan bekledikleri hizmeti göremediklerini altını çizerek söylediler. Oluşturulan yönetimdeki aksaklıklar ve bilinçsiz hareket etme ile Kozan'a bir yıl içerisinde hiçbir şey kazandırılmadığını söyleyen vatandaşlar, “Elbette bu 4 yıllık kalan süre tez zamanda geçecektir” diyerek Zeydan Karalar’a ateş püskürdüler. Seçimden seçime vatandaşı düşünen siyasetçilerden bıktıklarını ifade eden vatandaşlar; “Sayın Zeydan Karalar bizlere sözler verdi. Baktığımızda verilen sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini gördük. Kozan kırsal mahalleleri ile birlikte büyük bir coğrafyaya sahip. Bunları göre göre yapılmayan hizmetlerden dolayı Zeydan Karalar’ı kınıyoruz. Kozanlı kendisine seçimden önce büyük destek verdi. Kozan hatta Adana genelinde Zeydan Karalar maalesef umutları tüketti. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısı ve su problemi, arıtma tesisinin yeniden yapılması, köy yollarının yapılması, şehir merkezine yapılacak olan işler ve daha birçok konu varken, bunlardan herhangi birinin yerine getirilmemesi gerçekten çok acı bir durum. Sayın Başkan Kozan'a bir yıl içerisinde kaç defa geldi bilmiyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, seçimden önce sokak sokak, mahalle mahalle, kapı kapı gezen başkan seçimden sonra maalesef Kozan’ı unuttu. Kendisine destek verenlerin umudunu kaybettirdi. Bundan sonra yaşanan süreçte neler yapılabilir bilmiyoruz ama Kozan'a kazandıracağı fazla bir şeyin olmadığını da bir yıl içerisinde yaptığı hizmetlerle görmüş olduk. Umarız, Sayın Zeydan Karalar Kozan’ı yok saymaktan vazgeçer ve Kozan için verdiği sözleri tez zamanda yerine getirir” dediler.

Vatandaşların Zeydan karalar’a karşı umudunu yitirmesi gerçekten oturup düşünülmesi gereken konular arasında. Zeydan Karalar gibi bir kişinin vatandaşı karşısına alarak söz verdiği İcraatlarını yerine getirmemesi gelecek için endişe taşıyor. Zaman öylesine hızlı geçiyor ki, hiç kimse bunun farkında olmuyor. Yarınlar Kozan için daha iyi olacak diyenleri artık sahnede görmek istiyoruz. Sahne içerisindeki oyuncuların artık vatandaşın karşısına yaptığı hizmetlerle çıkması gerekiyor. Zaman öteleme zamanı değil. Her geçen gün Kozan'ın kaydına işliyor.