ZİMMET DAVASINDA 12´ ŞER YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

ZİMMET DAVASINDA 12´ ŞER YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

ZİMMET DAVASINDA 12´ ŞER YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Kozan´ da geçtiğimiz yıl bir banka çalışanının sevgili olduğu iddia edilen iş adamının şirket hesaplarına banka müşterilerinin izni ve bilgisi olmadan para aktardığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka çalışanı Şirin K. ve iş adamı Erkan Serhan Ü. hakkında 12´ şer yıl hapis cezası istendi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bankacı Şirin K. ile iş adamı Erkan Serhan Ü. ile avukatları katıldı.

Sanıklardan Şirin K´nin ablası tanık D.C, kardeşinin, diğer sanık tarafından uygunsuz görüntülerinin çekilerek tehdit edilip, borçlandırıldığını iddia etti.

Sanığın avukatı Bahadır Abdullah Ünler ise müvekkilinin 10 yıldır bankacı olduğunu, bu dosya dışında şaibeli bir işe karışmadığını ileri sürerek, "Müvekkilim baskılar sonucu diğer sanığa para göndermiş, açığını kapatmaya çalışmıştır. Bankanın bildirdiği zararı kabul etmiyoruz." dedi.

Erkan Serhan Ü. de bankanın ihmali yüzünden tüm mal varlığının icra yoluyla satışa çıkartıldığını belirterek, "Tahliyemi istiyorum. Eğer tahliye olursam işlerimi toparlayıp, bankanın borçlarının tamamını ödeyeceğim." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı, dava dosyasının bilirkişi heyetine gönderilerek sanıkların eylemlerinin belirlenmesi ve bankanın zararının tespiti için rapor düzenlenmesi için erteledi.