Anahtar Kelimeler: Ziraat Odası bölgesinde

Ziraat Odası sel bölgesinde

Ziraat Odası sel bölgesinde

Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu ve yönetimi Kozan'a bağlı Bucak bölgesinde aşırı yağış nedeniyle oluşan selden zarar gören bölgeyi yerinde inceledi.

Kozan'a bağlı Bucak bölgesinde Ferhatlı ve Acarmantaş mahallelerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle hem çiftçiler hem de balık üreticileri zarar gördü. Ferhatlı’da bulunan Meletmez Deresi'nin taşması sonucu bölgede dere kenarında bulunan narenciye bahçeleri, zeytin bahçeleri tarlalar, fidanlıklar, alabalık tesisleri ve evler zarar gördü. Akşam saatlerinde meydana gelen sel felaketinin acı tablosu ise sabah gün ışıdığında ortaya çıktı.

Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına başlarken Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu ve yönetimi de bölgeye giderek mahalle muhtarlarından bilgi aldı. Şahbazoğlu, sel felaketinde zarar gören çiftçileri de ziyaret ederek yaraların sarılması noktasında Ziraat Odası olarak gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Başkan Şahbazoğlu; "Bizim ekibimiz de bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı hasar tespitinin ardından Ziraat Odaları Birliği’ne rapor göndererek bakanlık ile buranın mağduriyetinin giderilmesi noktasında görüşmelerimiz olacak. Meydana gelen sel felaketinden etkilenen bütün çiftçilerimize, üreticilerimize ve Bucaklı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Acarmantaş Mahalle Muhtarı Ahmet Pazarcı, Ferhatlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akça, Çobanpınarı Mahallesi Muhtarı Ramazan Bozkurt ve Boztahta Mahallesi Muhtarı Yüksel Şahbazoğlu ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Özdemir incelemede Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbaz oğlu’na eşlik ettiler.

Bölgede yaşayan vatandaşlar sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu sel felaketinin meydana geldiğini ifade ederken, selden dolayı bölgede serada çilek, avakado ejder meyvesi üreten çiftçilerinde de zarar gördüğü öğrenildi.

Bölgede geçtiğimiz yıllarda da buna benzer sel felaketinin yaşandığına dikkat çekilerek, bölgeden geçen Meletmez Deresi'nin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğinin altı çizildi.