HÜSEYİN ERCİYES


15 vekil değil, 14 vekil

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması ile birlikte, 14 olan Adana milletvekili sayımız 15'e çıktı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması ile birlikte, 14 olan Adana milletvekili sayımız 15'e çıktı.

Partilerin dağılımına göre; AK Parti 5, CHP 4, MHP 2,  HDP 2, İYİ Parti 1, Zafer Partisi 1 olmak üzere toplam 15 milletvekiline sahibiz. Geçtiğimiz döneme göre, bir artan vekil sayımızla birlikte vekil sayımız 15'e çıktı. Lakin, ben vekil sayımızı hala 14 olarak saymaya devam ediyorum. Nasıl bir hesap seninki de diyebilirsiniz. “15 olan Adana milletvekili sayımız neden 14 olarak kabul ediyorsun? diyebilirsiniz. Bu soruya maruz kalmadan konuya giriş yapayım.

Size, MHP Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy hanımefendiden biraz bahsetmek istiyorum. Konuya bir soru ile başlayayım. Sayın Ersoy'u Adana’da gören, duyan birileri var mı? (MHP il Başkanı ve yöneticileri hariç)

2019 yılında yapılan seçimler öncesinde ismi şanı bilindik biri olmayan, MHP milletvekili sıralamasında tepeden inen Sayın vekil, o gün tanınmadığı gibi bugünde tanınmıyor maalesef.

Adana'nın kaderi bu olmamalı! Sayın vekil, Ankara'da yaşayan eczane işletmesi bulunan bir kadın. Sayın vekilin Ankara'da yıllardan bu yana elde ettiği bir mesleği, çevresi, kariyeri, ailesi var. Bu denli oturmuş alışa gelinmiş bir hayatı bırakıp Adana'ya diğer vekiller gibi haftada, bir ayda bir gidip gelmek olacak iş değil. Diğer vekillerin ailesi, çevresi, siyasi yaşantıları Adana'da.

Sayın vekil Ersoy direkt olarak genel merkez siyasetinin içinde olması nedeni ile Adana ile işi gücü yok. İşin doğrusu olmasına da çok gerek yok. Ne de olsa, milletvekilleri listesini genel merkez yapıyor. MHP Genel Merkezi’ndeki koltuk sahibi olan hatırı sayılır kişiler, "Ayşe Hanım, Ankara'da çevreniz geniş maşallah. Bunu milletvekilliği ile taçlandıralım " demiş olacaklar ki, Sayın vekil aday oldu. İş sıralamaya gelince, gözler Adana’mıza çevriliyor.

Ayşe Hanım, aslen Adanalı. Adana'da 2 caddenin ismini bilmemesi bir sorun teşkil etmiyor. MHP teşkilatlarına soran maalesef yok. Yıllarca MHP içerisinde mücadele eden, yazın 40 derece sıcağında siyaset yapan gelecek vadeden pırıl pırıl parlayan MHP'li isimler adeta köşeye atılıyor. Yerine tepeden Adana'yı ve Adana'nın sorunlarını hiç ama hiç bilmeyen Sayın Ersoy adeta liste başı oluyor. Bu durum acı ama gerçek. Herkes kabul ediyor. Ama sandıkta vatandaş vatandaştan bu tepeden kararlara tepene tepene cevap veriyor.

Görmek isteyen hala görmüyor. 4 çıkan vekil sayısı 3'e, 3 çıkan vekil sayısının 2’ye düşmesi yukarıda belirttiğim ifadelerin huku bulmuş halidir.

Konuya soru ile girdiğimize göre, soru ile sonlandıralım. Sayın Sibel Ayşe Ersoy, milletvekili seçilmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Geride kalan 4 yılda Sayın vekil Adana'ya kaç defa geldi?

Bu gelmeler dördü geçti mi?

Adana için mecliste yaptığı bir tek konuşma var mı? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Adana'ya yönelik kaç öneri veya soru önergesi bulunuyor?

Adana'da toplam kaç ilçe var? Bu ilçelerin kaçı merkezde, kaçı erkez dışında?

İlçe belediye başkanları hangi parti mensubu?

Bitmeyecek sorularımız var elbette. Bu yazının muhatabı ilçe veya il başkanı değil. Ama bu yazıyı Sayın vekile ulaştırmaları boyunlarının borçlarıdır. 24 yıllık meslek hayatım içerisinde iyi-kötü, başarılı-başarısız birçok vekil ile muhattap oldum. Olumlu olumsuz birçok eleştiri de bulundum. Gazetecilik çizgileri ışığında tatlı-acı muhabbetlerimiz oldu. Konunun başında 15 vekil değil, 14 vekil dediğimin mantığını sanırsam anlatabilmişimdir.