Özcan ALADAĞ


8 LİRAYA FOTOKOPİ ÇEKİLİR Mİ?

Hayat pahalı, serbest piyasa ve herkes tutturduğuna satıyor. Bildiğini okuyor. Türkiye burası! Bir A-4 fotokopisini 8 liraya çekerseniz ortaya çıkan görüntü hiç ama hiç hoş olmaz.


Hayat pahalı, serbest piyasa ve herkes tutturduğuna satıyor. Bildiğini okuyor. Türkiye burası! Bir A-4 fotokopisini 8 liraya çekerseniz ortaya çıkan görüntü hiç ama hiç hoş olmaz.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kart dolum bürosu Seyhan Belediyesi’nin hizmet binasının yanında yer alırken, vize yaptırmak isteyen yüzlerce öğrencinin, emeklinin, 65 yaş üstü insanların uzun kuyruklar oluşturduğunu görmüşlüğünüz mutlaka vardır.

Her insan oraya istenilen belgeleri bilerek gelmediği için bir belgenin fotokopisi istenildiğinde ne yapacağını şaşırıp kalıyor!

Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin kart değişim ve dolum merkezinde fotokopi çekme hizmeti verilmiyor. Yan tarafta bulunan işletmeciye yönlendirilerek fotokopinin çekilmesi isteniliyor.

O alanda tek fotokopici olan kişi de 5 liraya, 8 liraya fotokopi çekiyor!

Resmen soygun gibi!

Bütün bu olumsuzluğu yaşayan insanlar, bu işten duydukları rahatsızlığı meclis üyelerine iletiyorlar. Meclis üyeleri de aylardır her belediye meclis toplantılarında gündeme getirip başkanlık makamına durumu anlatıp ‘çözüm bulun’ diyorlar.

Başkanlık makamı duyuyor mu?

Duymuyor!

Veya duymak istemiyor.

Bir fotokopi makinası oraya konulsa ve yurttaşın mağduriyeti önlense, kaz gibi yolunmasına sebep olunmasa olmaz mı?

Bunun ne sıkıntısı olur ki belediye o binaya bir fotokopi makinesi koymuyor!

Maliyet parasını alsın en azından, zarar da etmesin belediye…

En azından 8 lira almaz!

MHP’li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, en az 3 kez benim şahit olduğum üzere çağrı yaptı bu konuda. Maalesef diyorum Zeydan Karalar Beyin kendisinin de olduğu mecliste konu gündeme gelince Zeydan Bey sanki eleştiriyi, talebi hiç duymamış gibi davrandı!

Bana göre kulak vermesi gerekirdi bu konuya…

Belediye ekmeğinden, otobüsle yolcu taşımadan zarar edip bunu da ‘Halka yapılan hizmette biz kar etmiyoruz. Halka hizmette kar aranmaz’ anlayışı ile doğru yolda olan belediye yönetiminin, yine halka hizmet olacak olan fotokopi çekiminde yardımcı olmaması manidar…

Kart sahibi olan kişilerin sayısını ve işlem hacmini düşünecek olursanız bir fotokopi parası diyerek olayı küçümsememek lazım. Büyük paralar çıkar ortaya…

Belediyenin de biran önce harekete geçmesi gerekir diyorum ve Sayın Karalar’a buradan çağrıda bulunalım.

İnsanları fotokopi mağduriyetinden lütfen kurtarın.