Özcan ALADAĞ


AÇILIŞ 31 MART SONRASI MI SAYIN KARALAR?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, parti genel merkezi tarafından yeniden aday gösterilmesinden hemen sonra basın mensuplarıyla bir otelde bir araya gelip projelerini açıkladı.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, parti genel merkezi tarafından yeniden aday gösterilmesinden hemen sonra basın mensuplarıyla bir otelde bir araya gelip projelerini açıkladı.

Hayallerinden bahsetti, yaptıklarını anlatıp yapacağı hizmetleri de sıraladı. 3 büyük hayalinden bahsetti bu toplantıda.

Başkan Zeydan Karalar’a o toplantıda basın mensubu olarak birçok sorular yöneltme ihtiyacı duyduk. Bu soruların birisi de Kozan Mezarlığı konusuydu. Başkan Karalar, Kozan Mezarlığı’nın tamamlandığını ve açılışının yapılacağını söyledi. Hem de vakit kaybetmeden kısa zamanda açacağını söyledi.

Bu toplantı 24 Ocak tarihinde gerçekleşip o gün Sayın Zeydan Karalar, Kozan Mezarlığı’nın bitirildiğini ve hizmete gireceğini söylemişti. 5 gün sonra tam bir ay olacak bu açıklamanın üzerinden geçen süre!

Elde var sıfır…

Ne mezarlığın bittiği var, ne de açılışın yapılacağı!

Sanırım Zeydan Karalar bu açılışı 31 Mart tarihinden sonra yapacak!

Tabi ki yeniden başkan seçilirse!

XXX

YOK ASLINDA BİRBİRLERİNDEN FARKLARI!

Yerel yönetimlere talip olan isimlere uzun zamandır çağrıda bulunuyorum. Aday olduğunuz kente dair projelerinizi çıkıp açıklayın diyerek günlerdir çağrıda bulunuyorum.

Birileri tarafından aday yapılanlar ‘hazırlıksız yakalanıp’ bir türlü projelerini açıklayamadılar. Aday olup olmayacaklarını bilmedikleri için proje hazırlığı yapmadılar ki projelerini açıklasınlar.

Meydanlarda cirit atanlarda, kapalı salon toplantıları yapanlarda, açılış ve miting düzenleyenlerde ‘şehri şöyle iyi yöneteceğim, böyle iyi yöneteceğim’ cümlesinden başkaca bir cümle kuramaz durumdalar.

Projelerini tanıtacakları lansmanı yapabildiler mi?

Hayır…

Basının huzuruna çıkıp ‘sorularına’ yanıt verebildiler mi?

Hayır…

Elde olan ne var?

Verin oyunuzu, düşün peşime…

Yok aslında birbirlerinden farkları. Hepsi birbirinin tıpkısının aynısı gibi…

Hadi, benim yüzümü kara çıkarın. Çıkın ortaya projelerinizi anlatın da görelim.

İçi boş veya dolu proje yazmaya çalışan ekibinize de şunu söyleyin. ‘Elinizi çabuk tutun, daha projemizi açıklamayamadık!’