Edibe GÜLNAR


ADANA'YI UÇURUP ŞAHLANDIRACAĞIZ!

Fark ediyor musunuz bilmiyorum ama bu günlerde siyasetçiler bol keseden atıyorlar.


Fark ediyor musunuz bilmiyorum ama bu günlerde siyasetçiler bol keseden atıyorlar. Akıl almayacak vaatlerle seçmeni ‘kandırdıklarını’ sanıyorlar.

Seçmen yutuyor mu?

Bence asla yutmuyor. Ama seçmen de siyasetçi gibi olunca ‘yutuyormuş gibi’ görünüyor!

Böyle de bir durum var ortada.

İktidar partisinin belediye başkan adayları ’15 ilçemizi şahlandıracağız, hizmete doyuracağız’ diyerek vaat ediyorlar. Sanki bu ülkede 22 yıldır iktidar kendileri değilmiş gibi!

Adana’yı şahlandırıp, uçurmak için illaki yerel anlamda iktidar olmalarına gerek var mı? Elleri mi tuttular hizmet yapmak adına?

Yalanla, dolanla, boş vaatlerle bir 5 yıl daha gelip geçecek…

Muhalefet partilerin belediye başkan adayları da ‘yaptık, yapacağız’ cümlelerinin arkasına sığınarak üç veya beşi geçmeyen hiç de elle tutulur yanı olmayan cılız hizmetlerini pazarlayarak ‘yeniden oy verin’ derdine düştüler.

Hepsi siyaset yapıyor işin özünde.

Yurttaş ne yapıyor? Oturup seyrediyor. Eli mahkûm, kendisinin önüne konulan listeler arasında ‘siyaset yaparak!’ oy vermeyi tercih ediyor.

Adana’ya yapacakları hizmetlerin lansmanı dahi yapamadılar şu ana kadar. AK Parti, İYİ Parti ve diğer partilerin adayları çıkıp bir tek vaatte bulunamadılar.

Hazırlıksız yakalandılar. Harıl harıl proje üretmek adına çalışıyorlar. CHP’nin adayları da birbirlerini yemekten projelerini tanıttıkları lansmanı yapamadılar!

Adana’da siyaset sizin anlayacağınız tüm Türkiye’de olduğu gibi yerlerde sürünüyor. Kimsenin siyasetçiye güveni yok. Kimin belediye başkanı olacağı da kimsenin umurunda değil. Ortalıkta dolaşan siyasi figürlere de ibretlik bir vaziyette bakıp duruyorlar bu kentin insanları…

Onun için uçuracağız, şahlandıracağız sözlerine inanmayın. Siz bildiğiniz okuyun yeter!