Özcan ALADAĞ


AK PARTİ MAKAS DEĞİŞTİRECEK

Yerel seçimlerde alınan başarısızlık AK Parti’nin muhasebe yapmasına vesile oldu.


Yerel seçimlerde alınan başarısızlık AK Parti’nin muhasebe yapmasına vesile oldu. Aslında AK Parti, makas değişikliğine gidecek. Rayında giden trenin makasını değiştirmek partiye nasıl bir dinamik kazandıracak? Onu da izleyerek, yaşayarak göreceğiz.

Üç günlük AK Parti istişare toplantısının basına sızan kısmında ne kadar doğru bilenmez ama genel başkan yardımcıları başta olmak üzere partinin üst düzey yetkililerinin eleştirildiği ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesi konuyla ilgili bilgiler aktarıp daha çok partinin kurucuları ve bazı eski milletvekillerinin söz aldığı kampta, parti yönetiminin, seçim değerlendirmesini rakamlar üzerinden yapıp, herhangi bir özeleştiri yapmamasının tepki çektiğine işaret ediyor.

Söz alanların parti yöneticilerine “Böyle seçim değerlendirmesi olmaz. Biz halkın arasından çıkıp geldik ama şu anda halktan kopmuş durumdayız. Siz hiç öz eleştiri yapmadınız. Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Bu sonuçta sizin hiç mi suçunuz yok? Üzerinize alınmıyorsunuz anlaşılan” dedikleri yönünde gazete manşetlerine yansıyan bilgileri öğreniyoruz.

Bütün sorumluluğu ekonomiye bağlamanın doğru olmadığını belirten AK Partililer, aday belirlemenin de yanlışlığını dile getirip sorumluluğu kimsenin üzerine almadığından dem vuruyorlar.

Bu eleştirilere Türkiye Gazetesi’nden öğrendiğimize göre Efkan Ala yanıt veriyor ve şunları söylüyor.

“Seçimler için elimizden geleni yaptık. Biz burada sürekli oturmayacağız. Burada oluruz, olmayız. Bayrak yarışı olarak görüyoruz. Seçim sonuçlarında ekonomi de etkili oldu. Ama 5-6 alanda reform yapsaydık, daha farklı bir sonuç alırdık. Önümüzdeki süreçle ilgili 10 ayrı başlıkta reform yapacağız. Bunların her biri AK Parti’ye bir puan getirse 10 puan eder. Biz nasıl ki geçmişte bu adımları attık ve seçim kazandık, yine atarız, yine kazanırız”

İşte bu kampta Adana Milletvekillerimizde katıldılar. Partinin yöneticilerinin ve AK Parti Adana Milletvekillerinin şehrimize yönelik olarak partinin neden başarılı olamadığına dair nasıl bir sonuç çıkardıklarını, parti yetkililerine bu sonuçları aktarıp aktarmadıklarını, Adana özelinde önümüzdeki dönemde nasıl bir revizyonun yapılacağını inanın bilmiyoruz.

Yani seçim sonucu değerlendirmesi Adana’ya yönelik olarak nasıl bir sonucu ortaya çıkardı? Bunu bilmiyoruz. Lakin genel merkeze ulaşan seçim değerlendirme raporunun Adana’yı ilgilendiren kısmında hangi başarısızlıkların yattığına dair bu kentin gazetecileri olarak tanıklık ettiğimiz seçim sürecini de değerlendirerek az ya da çok biz gazetecilerin de bir fikrinin oluştuğunu buradan dile getirebilirim.

Bu değerlendirmeleri seçim sonrasında kaleme aldığımız haberlerimizde dilimizin döndüğünce değinmiştik.

En nihayetinde Adana’da AK Parti’nin yeniden toparlanması adına sorumluluk taşıyan yöneticiler ve siyasi figürler başta olmak üzere tez elden harekete geçilmesi gerekliliğini buradan görebiliyoruz.

AK Parti’deki makas değişikliği partiyi ne kadar başarılı kılacak? Bunun da Adana özelinde revizyon hamlesinde dikkate alınarak yeni hataların oluşmamasını temin etmenin parti adına gerekliliğine işaret ederek şimdiden kolay gelsin diyoruz.

AK Parti Adana’da genç isimlerle, yıpranmamış, toplumda karşılığı olan, kuzey ilçeleri dâhil ilçelerde ismiyle, siyasetiyle, kişiliğiyle defosuz siyasetçilerle makas değişikliği yaparsa kazanım sağlar. Böyle isimler var mı?

Bence var…

Aranırsa bulunur…

Aksi halde değişen bir şey olmaz. Sadece isimler değişir.