Özcan ALADAĞ


ANADOLU İNSANI VEFALIDIR

Taşına toprağına kurban olunan Anadolu. Ve o Anadolu’nun elleri öpülesi insanları… Anadolu insanı vefalıdır.


Taşına toprağına kurban olunan Anadolu. Ve o Anadolu’nun elleri öpülesi insanları…
Anadolu insanı vefalıdır. Kadir ve kıymet bilir. Yapılan iyiliği hiç unutmaz. En zor gününde yanında olanın ömür boyu kıymetini bilir. Dostça sarılır nasır tutmuş olan elleriyle.
Başından onca kötü badireler geçmiştir. Anıları yok olmuştur, hayatı kararmıştır. Ama yılmaz ve tekrar küllerinden doğarak ayağa kalkar Anadolu insanı.
Kendisine yardım eli uzatanın elini hiç bırakmaz. Sonsuza kadar…
Geçen hafta içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Adana’ya bir dizi etkinliğe katılmak üzere gelmişti. Beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık Hanımda yer aldı ilimize teşrifleri sırasında.
Bakan Derya Hanım haliyle kendi bakanlık alanına giren konularla ilgili çalışmalar yaptı. Tıpkı Ulaştırma Bakanı gibi.
Bakan Derya Hanıma orman yangınlarından dolayı zarara uğrayan Anadolu insanı derdini anlatabilme imkânı da buldu haliyle. Bakan Hanıma “Biz devletin yardımından çok bizimle ilgilenilmesini, elimizden tutulmasını, ziyaretimize gelinmesini istiyoruz” diyerek sıcakkanlılığını gösteren Anadolu insanımız yine ulviliğini gösterdi.
Yaralar sarılacak…
Bu söz çok önemli elbette. Yaraların sarılması demek, “sizin yanınızda olunup sıkıntılarınız giderilecek” demektir. Geçte olsa yaraların sarılması gerekir. Çünkü o Anadolu insanı bunu bekler, bunu ister. Devletin imkânlarıyla da sorunları anında çözmek elbette kolay olmuyor. Önemli olan çözmedeki kararlılıktır. Siz kararlı olursanız bir şekilde sorun çözülüyor.
Kozan-Adana arasındaki yol konusunda da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey tarih verdi ve ‘bitirilecek’ dedi. İnşallah…
İnşallah diyorum, çünkü bu kadar uzayan bir yol yapımını ben ömrü hayatımda görmedim, duymadım!
Uzadıkça uzadı, lastik gibi…
İnsanlar rezil oluyor. Araçlar milli servet olması nedeniyle zarara uğruyor. Kazalar ile canlar kayboluyor. Yol ise uzadıkça uzuyor!
Mansurlu-Kozan yolu meselesi de ayrı bir sıkıntı. Çeşitli nedenler ile bitmeyen bu yol konusunda müteakip defalar yazılar kaleme aldım. Bundan 30 yıl öncesinde yine bu yol konusunu konuşuyorduk, kaleme alıyorduk, haberini yapıyorduk! Bugün yine aynı noktadayız.
Çağ atlamışız sanırım! Biraz ileriye gittik. Biteceğinin sözünü aldık…
Yazımın başında dedim ya, ‘Anadolu insanı vefalıdır’ diye…
Sabırlıdır, beklemesini bilir. Kendisine değer kıymet verenlere de sarılır, elini bırakmaz…
Verilen sözde yerine gelmez ise o eli bıraktığı gibi bir daha dönüp yüzüne bakmaz. Bu nedenle sözünüzün arkasında durmasını bilin.
Yoksa…
Her şeyinizi kaybedersiniz…