HÜSEYİN ERCİYES


Atış Serbest ( Kazım Özgan)

İlk 1 yıl kendisinden hiç haberdar olamadığımız, 2. yıl ise boyunu, posunu, endamını hafif hafif gördüğümüz, 3. yılın başlaması ile birlikte gündemin merkezine kendisini atan kişi olarak ilçenin gündemi olmayı başardı.


İlk 1 yıl kendisinden hiç haberdar olamadığımız, 2. yıl ise boyunu, posunu, endamını hafif hafif gördüğümüz, 3. yılın başlaması ile birlikte gündemin merkezine kendisini atan kişi olarak ilçenin gündemi olmayı başardı. Kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’dan bahsediyorum.

2 yıldan buyana adeta yok hükmünde olan Kazım Özgan’ın ani çıkışı malum “Özgan tekrar aday olacak” Yorumlarının yapılması doğal bir süreç. Kazım Özgan’ın son günlerdeki çıkışları, hal ve hareketleri veya uygulamaları bu yorumların gerçekçiliğini destekler nitelikte.

Meclis üzerinde kurduğu siyasi uygulamalar, meclis üyelerinin ve parti sözcülerinin uyumları veya susmuşlukları Kazım Özgan’ın popülerliğini artırması nedenlerin başını çekiyor.

Bu susmuşluk veya sakinlik sadece meclis üyelerinde değil siyasi ilçe başkanlarında da görüldüğü gerçeğini atlamamalıyız.

MHP’li Nihat Atlı siyasi bir planın içerisinde fikir üretip, proje hazırlığı yaptığı söylentilerinin yanı sıra “milletvekili adayı olacak. O nedenle sessizliğe büründü” söylemlerini de göz ardı etmeden, Atlı’nın sessizleşmesi Kazım Özgan’ın sesinin yükselmesine etken.

CHP, İYİ Parti, Saadet, Deva ve Gelecek Partilerinin ilçe başkanlarını aynı safta tutma gayretini gösteren Özgan bu işte de ipleri eline almış olarak görünüyor.  BBP Partisi İlçe Başkanın gariban, halka dönük duruşu, vatandaştan takdir toplarken, Gürdal Topal’ın emeklerinin ittifaklar nedeni ile zayi olacağı fikri boş laf olarak kesinlikle görülmemelidir.

Gerek siyasi parti temsilcilerinin şuandaki duruşları gerekse meclis üyelerinin uygulamaları Kazım Özgan’a Cumhur ittifakının karşısında kendisinin adaylığını da kuracağı yerel millet ittifakının çatısını çakmaya başladığı açık aleni olarak görülüyor.

Bu gelişmeler bana Kazım Özgan’ın 2010 yıllarında yaptığı dizayn siyasetini hatırlattı.  Umarım hatırlamışsınızdır. O zamanlar her taşın altından Kazım Özgan çıkardı.

Sivil toplum örgütleri, yerel idareciler bürokratlar Kazım Özgan’ın dilek ve istekleri ile şekillenirdi.

Arkasındaki iktidar gücü bugün yok. O anlamda kanadı kırılmış kuş misali lakin aktif siyasetin içerisindeki aktörlerin duruşları Özgan’ı sonuca taşır.

Pandemi bahanesi ile köşelerine çekilen yerel dinamiklerinin karantinadan biran önce çıkması gerekiyor.

Özgan’ın atışları hedefine tek tek isabet ederken, hedef tahtasını ıskalayıp geçenlerin kaybı 5 yıl olur.