Özcan ALADAĞ


BİLİCİ VE 6 VEKİL AK PARTİ YOLUNDA MI?

İYİ Parti’den Adana Milletvekili seçilen Bilal Bilici’nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin yakın zamanda AK Parti’ye iltihak edecekleri konuşuluyor.


İYİ Parti’den Adana Milletvekili seçilen Bilal Bilici’nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin yakın zamanda AK Parti’ye iltihak edecekleri konuşuluyor.

Siyasi kulisler hareketlendi. Ankara kulislerine göre, muhalefettin 7 milletvekilinin AK Parti saflarına geçmek için hazırlık içinde oldukları ifade ediliyor.

Ne kadar doğru çıkacak? Onu da zaman aralığında göreceğiz.

Peki, bu 7 milletvekili hangi isimlerden oluşuyor?

İYİ Parti'den Ahmet Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu; Gelecek Partisi'nden ise Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Nedim Yamalı AKP'ye geçecek isimler arasında yer alıyor.

Bu parti değiştirmeleri ben kendi adıma etik bulmuyorum. Size oy verip meclise gönderen seçmen, sizin bulunduğunuz parti hangi parti ise o partiye oy vererek sizi seçmen yapıyor sayın milletvekilleri…

Parti değiştirip bir başka partiye geçeceğinizi önceden söylemiş olsanız o seçmen size oy verir mi?

Elbette vermez. O halde size oy veren seçmene biraz saygı duymanız lazım…

Milletin vekili olarak meclise gidecek isimlerin kim olacağına genel başkanlar karar verdikleri için bu tür saf değiştirip seçmenine sormadan, onların rızasını dahi almadan parti değiştiren milletvekilleri sanırım bu parti değiştirmeyi kendilerine hak görüyorlar.

Nasıl olsa seçmenle bir işleri kalmadı!

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici’nin Amerika’dan getirilerek milletvekili adayı yapılması sürecini iyi hatırlayın. O tarihte İYİ Partililer isyan etmişti. Ancak genel başkanın kararına karşı da duruş sergileyemediler. Amerika’dan sadece Bilal Bilici getirilip listeye konulmadı. Ayyüce Türkeş Hanım da ABD’den getirilip listeye yazıldı.

Ayyüce Türkeş Hanım Adana’ya gelip ‘Babamın emanetiyim’ dediğinde Adana’daki eski ülkücüler ona sahip çıktılar. Kozanlılar özellikle bağırlarına bastılar. Ayyüce Hanım’a Kozan’dan bir de ev verip anahtarını teslim ettiler. Ayyüce Hanım, ‘Kozan’daki evimde kalacağım’ diyerek de açıklamalarda bulunmuştu.

Bırakın Kozan’daki evinde kalmayı, Adana’ya uğramayı da unuttu!

Bu işler böyle…

Verin oyları, düşün peşime. Sonra ben vekil olayım, gerisi Allah kerim…

Seçmen de aday yapılan bu isimlerin böyle davranacaklarını bilerek oy veriyor. Burası da ayrı bir gerçek…

Ellerinden bir şey gelmeyince yapacak bir şeyleri olmuyor.

Bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden Bilal Bilici’nin babası eski Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, hatırlayın AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu ve seçim kazanamamıştı.

Yani Bilici’nin AK Parti’ye katılacak olması gayet doğal değil mi?

Neyse, hayırlı ve uğurlu olsun Bilici’ye eğer AK Parti’ye katılırsa yeni partisi…

Bundan sonrasını Adana’da İYİ Parti’ye oy verenler düşünsün…