HÜSEYİN ERCİYES


Bir Milli Eğitim Müdürü nasıl olmalıdır?

Bu sorunun cevabı göreceli bir kavram olup, siz kıymetli okurlarım kendilerine has farklı cevaplar verebilirler.


Bu sorunun cevabı göreceli bir kavram olup, siz kıymetli okurlarım kendilerine has farklı cevaplar verebilirler.

Devletin resmi kurumları ile kamuoyu ile arasında köprü görevi gören biz gazeteciler, sürekli irtibat halinde bulunduğumuz bir Milli Eğitim Müdürü nasıl olmalıdır? sorusuna kendi penceremden bakarak bu sorunun cevabını ben de yanıtlamak isterim.

1-            Milli Eğitim Müdürü toparlayıcı, kucaklayıcı mahiyetinde çalışan kurum çalışanlarını aktif çalıştırılmalıdır.

2-            İlçe Milli Eğitim Müdürü, milli eğitim camiasında ve ilçe kamuoyunda sevilen, saygı duyulan insan olmalıdır.

3-            Milli Eğitim Müdürü İş bilen, mevzuata hakim ve o ilçenin topraklarında yetişmiş hürmetkar insan olmalıdır.

4-            İlçe Milli Eğitim Müdürü el mahareti ile değil, bilgi, tecrübe sahipliğine hayiz ve makamı doldurabilen olmalıdır.

            Birilerinin oluru ile koltuk sahibi olursanız o koltuğun bekçisi gibi sahiplenir, vakti saati geldiğinde sahibinin taleplerini yerine getiren memur olmadan öteye gidemezsiniz. Sözün özü; önce insan, sonra sevilen idarece olacaksınız.

             Bu kriterleri bugüne dek kazanamamışsanız, bu saatten sonra biraz zor. Bunu da biliyorum ama ben yinede hatırlatayım.  Makamınızın adı olan "MİLLİ" kelimesi gibi sizden milli olmanızı beklemiyorum. Ama şehrin yerlisi olanlara da "İNSAN GİBİ" davranın diyerek küçük bir hatırlatmada bulunup yazımı noktalayayım.

                Herkes makam sahibi olabilir ama sevilen sayılan insan olamaz. Görev yaptığı coğrafya ile bütünleşemez. Kısa bir milli eğitim müdürü olmalı ki olmalı.