Özcan ALADAĞ


BİTMEYEN MUHABBETLER

Aytaç Durak döneminden bugüne kadar sürüp gelen Adana Hafif Raylı Sistem Projesi muhabbeti aslında kabak tadı verdi. Yıllarca Durak eleştirildi. Avan Proje ile yola çıkan Aytaç Durak ‘Yanlış yaptık’ diyerek hatasını kabul etti.


Aytaç Durak döneminden bugüne kadar sürüp gelen Adana Hafif Raylı Sistem Projesi muhabbeti aslında kabak tadı verdi. Yıllarca Durak eleştirildi. Avan Proje ile yola çıkan Aytaç Durak ‘Yanlış yaptık’ diyerek hatasını kabul etti. Sonrasında Durak gitti, gelenler de Hafif Raylı Sistem Projesi’nin borcunu ödemekle gündeme oturdular.
“Yandık, bittik, öldük” edebiyatı ile bugünlere kadar geldiler.
Son Nisan ayı meclis oturumlarında yine gündem Adana Hafif Raylı Sistem Projesi oldu. İsmini de Metro diyerek değiştirdiler! Her zaman yaptıkları hata gibi…
Sonrasında ne kadar borç kaldığı soruldu meclis oturumunda. Başkan Zeydan Karalar 60 milyon dolar borcun kaldığını söyledi. Öde öde bitmiyor…
Sonra ulaşım master planı ve Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etap tartışması…
Aslında Adana’da iktidar ile muhalefetin birbirlerine karşın getirdikleri suçlamaların belirli ana başlıkları var. Bunlar, “Borçlanmaya yetki verdik, vermediniz tartışması birincisi. Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin borç kısmı ve ikinci etap kısmına onay verilmemesi konusu ikincisi. Bir de sürekli gündeme gelen üçüncü konu var ki beceriksiz bir yönetim sergilediniz, hayır başarılıyız tartışması.”
AK Partili Vedat Gündoğan, meclis oturumunda ana başlıklarıyla sıraladığı kente ait çalışmaları eleştirirken bazı konularda eksik bilgiye sahip olduğunu meclis oturumlarını takip eden bir kişi olarak şahsen ben orada anında görüp tespit ettim. Örneğin belediye ekmek fabrikasının üretimini eleştirdi Sayın Gündoğan.  Zeydan Karalar döneminde ekmek büfesi sayısının artmadığını iddia etti. Oysaki artış vardı satış büfe sayısında. Üretimde artış oldu. İşlenen un çuvalı sayısında artış oldu. Yani eksik bilgilere sahip konuşmalara da imza attı.
Durum böyle olunca Zeydan Karalar’da konularahâkim olmasından kaynaklı ‘Vedat’ın söylediklerinin yüzde 80’i hikâye’ diyerek adeta alay etti!
Sizin anlayacağınız bizim alışık olduğumuz ve her zaman değişik versiyonlarını izlediğimiz bitmeyen muhabbetler…
Türkmenbaşı Bulvarı’nın konusu açıldığında Zeydan Karalar’ın bahse konu alanla ilgili ifadelerini kendi adıma da doğru bulmadım. Bunu da peşinen belirteyim. Konu Türkmenbaşı Bulvarı’nda yapılan çalışmalara gelince Başkan Zeydan Karalar, “Orası harika oldu. İnsanlar kafayı bulup 140 ile oradan süratli geçmeye çalışmasa bir şey olmayacak” dedi.
Sayın Başkanım, alkol almayan insanlar da kaza yapıyorlar. Sorun alkol değil. Sorun bulvarın yapım tarzında. Yanlışlığı sizin de gördüğünüzü düşünüyorum. Kaldı ki her kaza yapan insan alkolden kaza yapmıyor. Bu ifadeleri biraz yerini bulmayan yaklaşım olarak değerlendirmek durumundayım kendi adıma.
Sayın Zeydan Karalar’a Yavuzlar Köprüsü konusunda sonuna kadar katılıyorum. Hüseyin Sözlü döneminde Sinan Gül’ün ısrarına boyun eğen belediye idaresinin bir hediyesi burası bizlere!
Anket yaptırıp Yavuzlar ve Sinanpaşa Mahallesi halkına sormayı düşünüyormuş Sayın Karalar buraya köprünün devamını yaptırayım mı? Yoksa öyle kalsın mı? Diye…
Bence ankete de gerek yok. Hiçbir şekilde faydası olmayacak bir köprü… Yapılan analizde trafiğe olan katkısı yüzde 5…
Ve belediyenin kredi notu giderek artıyor. Mali disiplin, ödenen borçlar, gelirlerin artması gibi önemli konularda artıya geçen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Belediyeevler Mahallesi’ne bir üst geçit yaptırma kararında olduğunu da belediye meclis oturumunda öğrenmiş olduk. Bence böyle bir üst geçit yaptırmadan önce o bölgenin insanına bir sorup, görüş alıp ondan sonra üst geçit yaptırın.
Sonra Türkmenbaşı Bulvarı’nda düştüğünüz duruma düşersiniz.
Bitmeyen muhabbetler ile bir meclis oturumu daha sona erdi. Performans bütçe ile faaliyet raporları üzerindeki konuşmalarda bakalım daha hangi bitmeyen muhabbetlere tanıklık edeceğiz!
Görüşmek ümidiyle…